• Головна
  • На Дніпропетровщині зафіксовано чотири обстріли: ситуація в регіоні станом на вечір
20:05, 19 лютого 2023 р.

На Дніпропетровщині зафіксовано чотири обстріли: ситуація в регіоні станом на вечір

На Дніпропетровщині зафіксовано чотири обстріли: ситуація в регіоні станом на вечір

Завершується триста шістдесят перша доба російського широкомасштабного вторгнення. Два райони Дніпропетровщини – Нікопольський та Синельниківський – сьогодні потрапили під ворожий вогонь, протягом дня зафіксовано чотири обстріли мирних громад. Ситуація в регіоні станом на вечір. 

Про це повідомляє редакція 056. 

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що на Дніпропетровщині сьогодні було неспокійно. Протягом дня ворог гатив з артилерії по Нікопольському та Синельніковському районах. 

У Синельниківському - під прицілом була Великомихайлівська громада. У Нікопольському – Марганецька та Мирівська. А ще – місто Нікополь. 

Під час одного з обстрілів осколкових поранень зазнали два жителі Марганецької громади. Це чоловік та жінка 70 та 63 років. Обох госпіталізовано. 

У цій громаді ворожий снаряд спричинив пожежу. Зайнялася приватна оселя. Понад годину рятувальники приборкували вогонь.   

Загалом за сьогодні у Нікопольському районі пошкоджено 13 приватних будинків. Декілька господарчих споруд зруйновано. Відновленню не підлягають дві автівки, трактор та мотоцикл.

Зачепило тут і два газопроводи. 

Також у Синельниківському та Нікопольському районах вороже залізяччя понівечило лінії електропередач. У Мирівській громаді знеструмлено було понад 350 домоволодінь. Енергетики наслідки атак усунули.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що маємо двох поранених. 

Із важкої артилерії окупанти гатили по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадам. 

В Марганецькій ТГ внаслідок обстрілу постраждали 70-річний чоловік та 63-річна жінка. Обох ушпиталили з уламковими пораненнями. Наразі жінка вже вдома і лікуватиметься амбулаторно. Другий поранений – у важкому стані, він в лікарні. 

В одному з сіл громади через ворожу атаку сталася пожежа у житловому будинку, вогонь оперативно загасили. Внаслідок обстрілу зруйновано господарську споруду, ще одну пошкоджено. Знищено 2 автівки й мотоцикл. Окрім цього, понівечено 9 приватних житлових будинків.

В Мирівській громаді також є руйнування. Окупанти знищили господарську споруду і трактор. Обстрілом потрощено 4 житлові будинки, газогони, електромережі. На щастя, без жертв. 

Майже 360 абонентів залишились без світла, наразі електропостачання частково відновлено.

В Нікополі наслідки обстрілу уточнюються. Ніхто не постраждав. 

Микола Лукашук подякував всім службам – рятувальникам, медикам, енергетикам, комунальникам – і головам громад за оперативну роботу й допомогу мирним мешканцям області, які страждають від російського терору.

Щодо Синельниківського району – ворожа важка артилерія вдарила по Великомихайлівській громаді. Там пошкоджено лінію електропередач, люди не постраждали. 

"Повітряна тривога в області сьогодні лунала 6 разів. Ми знаємо, що керівництво країни-агресора має нездорову любов до символічних дат. Тому маємо бути готові: чим ближче 24 лютого, тим напруженішою буде безпекова ситуація. Будь ласка, не нехтуйте сигналами тривоги. Бережіть себе та своїх близьких. 

Україна обов’язково здолає російських терористів. Цей шлях боротьби – непростий, але Перемога буде. Завдяки кожному українцю, який захищає свою державу у будь-який спосіб. 

Віримо в наші Сили оборони, в Президента і в те, що нам під силу все. Бо нам дійсно під силу навіть неможливе. 

Разом ми знищимо будь-яке зло", - підсумував Микола Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...