• Головна
  • "Рвана" ранкова атака: в Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому росіяни запустили чотири ракети 18 лютого
19:00, 18 лютого 2023 р.

"Рвана" ранкова атака: в Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому росіяни запустили чотири ракети 18 лютого

"Рвана" ранкова атака: в Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому росіяни запустили чотири ракети 18 лютого

Вранці 18 лютого росіяни випустили по Україні чотири крилатих ракети. Дві з них вдалося збити, а ті, що прорвалися крізь ППО, завдали удару по Хмельницькому. Такий нетиповий для росіян обстріл малою кількістю ракет може бути пов'язаний з нестачею зброї та спробою рф тримати українців у напрузі перед річницею повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він вважає, що окупанти "дещо змінюють тактику". Вони вже почали запускати ракети вночі, а тепер можна спостерігати й поодинокі "рвані" удари лише кількома ракетами, чого давно не спостерігалося.

"Могли би більше – обов'язково вдарили б сильніше і більшою кількістю ракет, це очевидно. Ворог зараз нагнітає обстановку. Усі зараз говорять про "сакральні дати", що наближаються, – 23 лютого і наступний день, річниця вторгнення на нашу землю", – сказав Ігнат.

Він припустив, що напередодні 23 та 24 лютого росіяни хочуть тримати українців у напрузі, з чим пов'язана й "непроста" ситуація на фронті на сході.

Як повідомив голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, одна з російських ракет, які влучила у військовий об'єкт Хмельницька.

"На жаль, є влучання у військовий об'єкт, також є ще одне влучання поблизу зупинки громадського транспорту", – написав він.

Вибухова хвиля пошкодила навколишні житлові будинки, три навчальні заклади, вибито сотні вікон, пошкоджено 11 автомобілів.

Двоє цивільних звернулися до лікарні за медичною допомогою: один з постраждалих отримав поранення, коли їхав у маршрутці. Стан обох поранених стабільний, їм надали медичну допомогу.

"Рвана" ранкова атака: в Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому росіяни запустили чотири ракети 18 лютого , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...