• Головна
  • Підсумки "Рамштайн-9": Україна отримає танки, ППО, боєприпаси
17:30, 15 лютого 2023 р.

Підсумки "Рамштайн-9": Україна отримає танки, ППО, боєприпаси

Підсумки "Рамштайн-9": Україна отримає танки, ППО, боєприпаси

Девʼяте засідання у форматі "Рамштайну" відбулося 14 лютого у Бельгії. За його підсумками було оголошено про передачу Україні нового озброєння. Зокрема, за словами генерала Марка Міллі, 11 країн пообіцяли надати Україні танки, 22 країни - БМП, 9 країн - системи ППО.

Про це повідомляє редакція.

Члени Контактної групи з оборони України сповнені рішучості продовжувати підтримку України та вірять в успіх українських військ під час весняного наступу.

Від партнерів по Рамштайну-9 не сховалося, що росія перекидає на поле бою нові війська в очікуванні весняного наступу. Вони об'єднали зусилля, щоб Україна мала потенціал у бронетехніці.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на початку лютого США оголосили про чергову військову допомогу Україні, зокрема, про виділення систем HIMARS та боєприпасів, протитанкових снарядів. Крім того, вони виділили $1,75 млрд на зміцнення обороноздатності України.

Він також повідомив, що члени Контактної групи вирішили виділити: Bradley та Abrams – від США; танки Challenger - від Великобританії; модернізовані танки – від США, Нідерландів та Чеської Республіки; танки Т-72 – від Польщі.

Також допомога включає важливі кроки від Канади, Німеччини, Іспанії, Норвегії, Данії, Нідерландів, Польщі та Португалії танками Leopard.

"Ми сьогодні чули про виділення серйозних засобів ППО. Франція та Італія спільно передадуть Україні систему ППО. Франція також оголосила про співпрацю з Австралією з виробництва боєприпасів 155 калібру", - сказав Остін.

Він зазначив, що пріоритетом для нього та його колег є забезпечення того, щоб західні поставки зброї Україні використовувалися за призначенням і щоб були "заходи щодо запобігання розповсюдженню зброї".

Важка техніка, за словами глави Міноборони України Резнікова, прибуде в Україну із затримкою, оскільки екіпажу доведеться пройти навчання і відпрацювати взаємодію. Це може затягнутися на кілька місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...