• Головна
  • БАД замість ліків від COVID-19: ексзаступнику Ляшка повідомили про підозру
13:30, 13 лютого 2023 р.

БАД замість ліків від COVID-19: ексзаступнику Ляшка повідомили про підозру

БАД замість ліків від COVID-19: ексзаступнику Ляшка повідомили про підозру

Колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я Олександра Комаріда підозрюють в у безпідставній реєстрації іноземних ліків від застуди, грипу та терапії COVID-19.

Про це повідомили Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України.

Це сталося ще під час перебування Комаріди на посаді гендиректора Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ, де він був співголовою робочої групи з розгляду проблемних питань державної реєстрації ліків.

Заступник Віктора Ляшка, якого звільнили 8 лютого безпідставно рекомендував здійснити державну реєстрацію іноземного препарату для лікування застуди і грипу. Його також широко використовували для терапії COVID-19. Як встановив Державний експертний центр МОЗ, підстав для реєстрації цього препарату не було, адже його ефективність недоведена.

Як розповідають правоохоронці, цей засіб фактично є біологічно активною добавкою і потребує додаткових досліджень. Відтак його не можна було реєструвати, особливо у «прискореному» режимі. Але внаслідок дій Комаріди препарат все ж внесли до Державного реєстру ліків, кажуть у прокуратурі.

Ексзаступнику міністра повідомили про підозру за статтею 321-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років тюрми із позбавленням права обіймати певні посади строком від одного до трьох років. Зараз підозрюваному готуються обирати запобіжний захід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...