• Головна
  • "Неприпустиме порушення повітряного простору": чому росія запускає ракети поблизу Молдови та Румунії
17:30, 10 лютого 2023 р.

"Неприпустиме порушення повітряного простору": чому росія запускає ракети поблизу Молдови та Румунії

"Неприпустиме порушення повітряного простору": чому росія запускає ракети поблизу Молдови та Румунії

росія влаштувала 14 масовану атаку України. Цього разу його відчули за межами країни. Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Так росіяни намагалися втянути нашу країну в провокацію.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, російські терористи навмисно здійснюють пуски ракет по території України поблизу інших держав. Це робиться для того, щоб провокувати Україну до їхнього збиття, внаслідок чого уламки можуть падати на території інших держав.

"Зрозуміло, що, запускаючи через територію Білорусі чи Молдови, вони намагаються якомога ближче до кордону пускати ракети, щоб відпрацьовувала наша система ППО", — сказав він.

Ігнат зауважив, що уламки ракет можуть летіти ще 10 км, а то й більше, падаючи на територію суміжних держав.

"Вони це прекрасно розуміють і спеціально провокують на такі дії. Тому це ще один образ цинічного російського керівництва, яке робить такі провокації", — пояснив він.

Влада Молдови вже відреагувала на небезпечну провокацію. російського посла у Кишиневі Олега Васнєцова викликали до Міністерства закордонних справ Молдови через російську ракету, яка пролетіла над двома містами країни.

"Молдова вважає неприпустимим порушення повітряного простору шляхом прольоту суверенною територією російської ракети", - написали на сайті молдовського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС Молдови зауважили, що російська сторона продовжує загарбницьку війну проти України, а “ракетні удари по сусідній державі безпосередньо та негативно впливають на громадян нашої країни”.

"Закликаємо російську федерацію припинити військову агресію проти сусідньої країни, яка спричиняє численні людські жертви та матеріальні руйнування", – сказав з цього приводу Даніель Воде, речник Міністерства закордонних справ.

За інформацією Міністерства оборони Молдови, оприлюдненій в офіційній заяві, ракета перетнула Молдову над Придністровським регіоном.

Міністерство оборони Румунії повідомило, що військові радари виявили російську "повітряну ціль", яка не перетинала кордонів цієї країни.

"Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила в п'ятницю, 10 лютого, повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля Російської Федерації, поблизу Кримського півострова, найімовірніше, крилату ракету, яка пересувалася у повітряному просторі України, Республіки Молдова та знову увійшли в повітряний простір України, жодного разу не перетинаючи повітряний простір Румунії. Найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...