• Головна
  • Ракетний обстріл рф: де 10 лютого пошкоджено об'єкти інфраструктури
13:00, 10 лютого 2023 р.

Ракетний обстріл рф: де 10 лютого пошкоджено об'єкти інфраструктури

Ракетний обстріл рф: де 10 лютого пошкоджено об'єкти інфраструктури

На початку сьогоднішньої доби, 10 лютого росія влаштувала 14-й масований обстріл енергетичної інфраструктури України. У частині регіонів спостерігають перебої зі світлом, в деяких областях електроенергію відключили превентивно.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на міністра енергетики Германа Галущенка.

Він розповів, що є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Через це запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях. Водночас завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України.

Хмельницький та область

Під час масованої атаки по території України у Хмельницькому пролунав вибух. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Пожежа ліквідована, постраждалих нема. Матеріальні збитки підраховуються.

За даними "Хмельницькобленерго", частина Хмельницької області знеструмлена.

"Знеструмлено більшу частину міста Хмельницького та Хмельницьку, Старокостянтинівську, Красилівську територіальні громади. Енергетики прикладають максимум зусиль для здійснення перемикань та відновлення розподілу електричної енергії. Зберігайте спокій!" - йдеться в повідомленні обленерго в Facebook.

Львів та область

Під час масованого обстрілу України вибухи чули і у Львові та області. Там працювала ППО. В регіоні також можуть бути перебої зі світлом.

"У Львівській області можуть бути перебої в електропостачанні. Залишайтеся в укриттях", - написав в Telegram голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Київська область

В повітряному просторі Києва силами ППО було знищено 10 ворожих ракет.

"Уламками ракети у Голосіївському районі пошкоджено два автомобілі, будинок та електромережі. Дані щодо постраждалих наразі відсутні. Інформація уточнюється!", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Міський голова Віталій Кличко додав, що енергетики працюють над відновленням мереж.

Дніпропетровська область

Вночі ворог завдав ракетного удару по об'єкту енергетичної інфраструктури у Криворізькому районі. 

За даними правоохоронців, внаслідок ворожої атаки постраждав чоловік - йому надано медичну допомогу. Об'єкт інфраструктури отримав пошкодження.

На місці влучення працює слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки. Проводиться огляд території, йде збирання речових доказів та документування військового злочину окупантів.

Вдень окупанти також намагалися обстріляти місто, але влучно спрацювала наша ППО.

"У периметрі Криворізького району збито 4 ворожі ракети, у тому числі 3 у межах міста. Є падіння фрагментів на територію приватного сектору. Великих руйнувань немає, люди не постраждали", - повідомив голова ВЦА Кривого Рогу Вілкул.

Харківська область

Біля 10:00 ворог завдав удару по критичній інфраструктурі Харкова. У місті можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами, повідомив мер Терехов.

Внаслідок ворожого удару в Харкові 150 тисяч людей лишилися без світла, повідомив очільник ОВА Синєгубов в етері телемарафону. Водопостачання та теплопостачання поступово відновлюють. Внаслідок удару по Харківщині поранення отримали 7 людей. Двоє з них у важкому стані, повідомили в ОВА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...