• Головна
  • На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка, але контролюється ЗСУ
12:29, 9 лютого 2023 р.

На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка, але контролюється ЗСУ

На Бахмутському напрямку ситуація вкрай важка, але контролюється ЗСУ

Пріоритетом для путіна залишається вихід на межі Луганської та Донецької областей. Особливий апетит в диктатора викликає Бахмут. Ситуація там залишається вкрай важкою, але контролюється військами ЗСУ.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Генштаб.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях наших військ.

Бахмут зараз перебуває на вістрі зусиль росіян та продовжує виконувати функцію виснаження російських військ. За кожну невелику пройдену противником ділянку, вмирає сотні російських окупантів, при чому ворожі війська не забирають навіть поранених бійців, не кажучи про трупи.

Ситуація повторюється, як із Сєвєродонецьком. Місто не виконувало стратегічної ролі, але виснажило російські війська і запаси так, що їм фактично довелося робити додаткову мобілізацію. Ще раз — Бахмут має виснажити ворога. Утримання міста для інших цілей не має сенсу.

Як розповів Роман Конон, лейтенант батальйону "Свобода" НГУ особливого успіху окупанти в Бахмуті не мають. Армія рф не полишає спроб дійти до траси Костянтинівка-Бахмут – їй вдалося просунутися на кілометр. Водночас до траси Слов’янськ-Бахмут ворожі війська просунулися на 3 км. Ці траси постійно прострілюються ворогом. Але вони знаходяться під контролем ЗСУ, які відбивають низку атак ворога.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. А наші артилеристи та ракетники уразили 2 пункти управління ворога, 3 райони зосередження живої сили, 3 позиції зенітно-ракетних комплексів, 2 склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Бахмут
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...