Новини компаній
18:10, 2 лютого 2023 р.

Електроживлення без перебоїв

Новини компаній

На даний час, коли питання відключення електрики як ніколи актуальне, необхідно організувати якісне джерело живлення. Це потрібно, щоб життя не виходило зі звичного ритму: працював опалювальний котел, інша побутова техніка, була можливість продовжити віддалену роботу. Досить дороге обладнання потрібно надійно захищати, адже неякісне електропостачання може позначитися на його функціоналі. Краще рішення – придбати джерела безперебійного живлення (ДБЖ) та акумуляторні батареї до них нашому сайті.

Що таке ДБЖ?

Електроживлення без перебоїв, фото-1

Джерелом безперебійного живлення є пристрій вторинного типу, який здатний певний час забезпечувати подачу електрики. Його електрична схема пов'язана з акумулятором, адже працюючи, ДБЖ виробляє енергію та заряджає акумуляторні батареї. Останні слугують своєрідним резервом електрики при відключенні.

Головне завдання джерела безперебійного живлення – захистити від пошкоджень побутову техніку. Несправності в роботі можуть бути спричинені перепадами напруги, відключенням електроенергії, імпульсними перешкодами тощо.

  • Які характеристики важливі при купівлі безперебійника?
  • Потужність, адже для живлення деяких пристроїв – наприклад, холодильника, знадобиться обладнання із запасом потужності.
  • Час автономної роботи: в основному, ДБЖ розраховані на 15 хвилин функціонування в автономному режимі. Це достатньо для того, щоб відключити всі електроприлади.
  • Припустима вхідна напруга та її показники.
  • Термін служби акумулятора – так, дорожчі моделі відрізняються більш досконалою системою контролю стану батареї.
  • Можливість інтеграції до мережевої системи, що актуально за необхідності детального контролю над роботою безперебійника.

Яку роль відіграють акумулятори для ДБЖ?

Акумулятори безперебійного живлення – це обладнання, що доповнює ДБЖ, призначене для накопичення електроенергії з подальшим збереженням. Цей прилад дозволяє ефективно живити електроустаткування. Процес накопичення електрики обумовлений тим, що хімічна енергія трансформується в момент розрядки в електричну. Також акумулятор можна використовувати як електромережу резервного характеру.

Ідеальним рішенням є акумуляторні батареї для ДБЖ (ИБП), адже вони здатні повноцінно забезпечити безперебійнику електроживлення.

Навіщо конкретно знадобиться акумулятор?

1. При живленні ДБЖ від центральної мережі акумулятори здатні моніторити параметри напруги та підтримувати заряд батареї на високому рівні.

2. Якщо напруга мережі зникла чи відхилилася від норми, то миттєво буде включено електропостачання резервного характеру.

Пристрої відрізняються своїми характеристиками:

  • потужністю;
  • величиною напруги;
  • ємністю та силою пускового струму.

Щоб грамотно обрати акумулятор, рекомендуємо звертати увагу на характеристики, а також враховувати сумісність моделі з різними типами побутових приладів. Для цього слід уважно вивчити інструкцію.

Різновиди акумуляторів

Які акумулятори бувають?

  • Свинцево-кислотні – герметичні, не потребують обслуговування мають гарні характеристики, безпечні.
  • Акумулятори AGM – найбільш поширені завдяки оптимальному чергуванню циклів заряду/розряду.
  • Акумулятори GEL – створені на основі гелеподібного електроліту, що дозволяє їм сильно розряджатися та переносити дані без шкоди для пристрою.

Плюси придбання акумуляторів для ДБЖ – функціональність, довговічність, безшумна робота, оптимальне вирішення побутових завдань. Акумулятори випускають різні виробники: має сенс перед покупкою ознайомитися з відгуками реальних покупців на нашому сайті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...