• Головна
  • Додавання молока до кави може посилити її корисні властивості
18:30, 1 лютого 2023 р.

Додавання молока до кави може посилити її корисні властивості

Додавання молока до кави може посилити її корисні властивості

Додавання невеликої кількості молока до кави може посилити її протизапальні властивості. Вчені вияснили, що молочні білки можуть зв'язуватися з антиоксидантами в каві, що корисно для здоров'я.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на New Atlas.

У новому дослідженні вчені з Копенгагенського університету зосередилися на вивченні поліфенолів — сімейства органічних сполук, які містяться в багатьох продуктах харчування і, як відомо, мають антиоксидантну дію. Ранні дослідження показали, що поліфеноли здатні зменшити окисний стрес в організмі людини. Попри те, що вченим багато відомо про властивості поліфенолів, вони досі не знають багато про те, як ці сполуки взаємодіють з іншими молекулами, які містяться в продуктах харчування.

Дослідники зосередилися на вивченні того, як кавова та хлорогенова кислоти (два основних поліфеноли, що містяться в каві) взаємодіють з цистеїном (ключовий білок у молоці).

Виявилося, що збагачені білком поліфеноли виявилися вдвічі ефективнішими у запобіганні запаленню в імунних клітинах порівняно зі звичайними поліфенолами.

Також звичайна кава з молоком також генерує нові зв’язані молекули. Такий зв’язок виникає не тільки в каві з молоком, але і в інших продуктах, таких як м’ясо та овочі або фруктові молочні коктейлі, але будуть потрібні подальші дослідження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...