• Головна
  • Роумінг у Європі змінився: які тарифи пропонують Vodafone, Київстар та Lifecell
14:30, 1 лютого 2023 р.

Роумінг у Європі змінився: які тарифи пропонують Vodafone, Київстар та Lifecell

Роумінг у Європі змінився: які тарифи пропонують Vodafone, Київстар та Lifecell

На початку повномасштабної війни українські мобільні оператори скасували плату за роумінг в Європі. Але зараз, разом з підвищенням оплат за внутрішні тарифи, вони почали повертатися до комерційних пропозицій для користувачів за кордоном.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Ukrainian in Poland.

Актуальні пропозиції для користувачів українських операторів, які перебувають за кордоном:

1. Vodafone. Українським користувачам доведеться платити за послугу «Доступний роумінг». Через зміну умов обслуговування закордонними операторами від 12 січня 2023 року вартість послуги становитиме 50 гривень на місяць. Зміниться також і вартість базових тарифів: 50 гривень — 100 Мб; 40 гривень — 10 хвилин мобільного зв’язку; 15 гривень — 15 SMS.

2. Київстар. В кінці 2022 року Київстар повернувся до комерційних умов співпраці з європейськими партнерами. Але послуга «Роумінг як вдома» діятиме для користувачів оператора і в 2023 році. Тобто її користувачі зможуть й надалі користуватися дзвінками та інтернетом, просто оплачуючи свій тариф, як в Україні. «Роумінг як вдома» доступний для українців у 27 країнах Європи.

3. Lifecell. Послуга «Роумінг як вдома» на 2023 рік від Lifecell відсутня. При цьому оператор обіцяє більше доступних послуг за межами України. Крім цього, Lifecell продовжує до 28 лютого 2023 року акцію «Хвилини для України», в рамках якої абоненти, залежно від тарифного плану, отримують від 100 до 300 хвилин, які можна використовувати для дзвінків до України (або з України). Акція діє у Польщі, Румунії, Молдові, Словаччині, Франції, Іспанії, Бельгії та Люксембурзі.

Зазначимо, що Єврокомісія планує зробити роумінг для українців у Європі безплатним, на сьогодні все ще немає конкретних рішень з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...