• Головна
  • Скільки банківських відділень України готові працювати у разі блекауту
15:30, 1 лютого 2023 р.

Скільки банківських відділень України готові працювати у разі блекауту

Скільки банківських відділень України готові працювати у разі блекауту

В Україні сформувалась спільна мережа Power Banking - відділень банків, які мають працювати та надавати клієнтам фінансові послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. За січень вона зросла у понад 1,5 раза, або на 640 банківських відділень.

Про це повідомили в пресслужбі НБУ.

Наразі Power Banking налічує 1827 відділень банків у майже 300 населених пунктах. Вони додатково оснащені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв'язку.

Таким чином 40% від загальної кількості банківських відділень (за винятком тих, що не працюють, а також тих, що знаходяться на окупованих територіях та територіях, де ведуться або можливі бойові дії) готові працювати в умовах потенційного блекауту.

Голова НБУ Андрій Пишний уточнив, що Національний банк встановив за мету досягти забезпечення альтернативними джерелами енергії 35% відділень мережі кожного з банків.

"Деякі банки ще наближаються до встановленого рівня, але всі разом по системі ми вже перевищили цей показник. Кількість відділень Power Banking зростатиме й далі", – розповів він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...