• Головна
  • "Під ударом опиняться Дніпро й Полтава": польський генерал про новий наступ з рф
16:30, 20 січня 2023 р.

"Під ударом опиняться Дніпро й Полтава": польський генерал про новий наступ з рф

"Під ударом опиняться Дніпро й Полтава": польський генерал про новий наступ з рф

Ймовірність повторного наступу рф на Україну існує. росія може напасти не з білорусі, а з власної території. І цього разу вона діятиме за іншим сценарієм та спробує захопити Полтаву та Дніпро.

Про це повідомив польський генерал та військовий експерт з боїв в Україні Вальдемар Скшипчак в інтерв’ю BBC Україна.

Він розповів, що після того, як росіяни програли битви навесні та влітку, вони вивели та накопичили свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Починаючи з жовтня, вони відновлювали там свої сили.

"Вони проводять для цього велику мобілізацію. Й хоча вона в них доволі хаотична, вони мають резерв з 1,2 млн осіб. З них 300 тис. мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування. Велика частина цих сил зараз зосереджена саме в районі Воронежа, Курська, Брянська", - розповів генерал.

Скшипчак припускає, що росія може вдарити саме звідти та рухатися у південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро.

"За цього сценарію під ударом опиняються Полтава та Дніпро. Вони можуть спробувати з’єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара.

Дехто вважає, що росіяни знову підуть на Київ. путін дійсно хотів захопити українську столицю та посадити там свого намісника. Але йому це не вдалося. В цьому сенсі він уже програв цю війну. путін не зможе керувати українським народом. Після всього, що сталося, цей народ зненавидів росію", - пояснив Скшипчак.

Він думає, що президент рф, вимушений зараз перейти до стратегії малих кроків. Тієї, яку застосував у 2014-му, коли захопив Луганськ та Донецьк.

"Найімовірніше, його метою буде частина Харківської області, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська область. Чи вдасться йому це зробити, залежите від вас і від нас – Заходу. Маємо зробити все, щоб Україна могла чинити опір російській агресії далі та звільнити свої території. Ключ до перемоги України – в руках Заходу", - заначив експерт.

Він заявив, що настав час у рази збільшити допомогу зброєю Україні, включно з далекобійними ракетами, танками й літаками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...