• Головна
  • Сила Дніпра в єднанні: як тривають розбори завалів після атаки рф в житловий дім, - ФОТО
17:30, 15 січня 2023 р.

Сила Дніпра в єднанні: як тривають розбори завалів після атаки рф в житловий дім, - ФОТО

Сила Дніпра в єднанні: як тривають розбори завалів після атаки рф в житловий дім, - ФОТО

Ввечері, 14 січня росія здійснила жорстоку терористичну атаку по Дніпру. Ворожа ракета знищила два під'їзди дев'ятиповерхового будинку на ж/м Перемога. На місці продовжують працювати екстрені служби та волонтери. Жителі вцілілої частини будинку виносять речі та перебираються в більш безпечні місця.

Про це повідомляє редакція 056 з місця подій.

Рятувальники розбирали завали цілу ніч і продовжують це робити досі. Закінчать цю роботу не скоро.

На місці "приьоту" змішалися будівельні конструкції будинку, меблі, одяг та інші речі. Розбираючи завали рятувальники дуже уважно беруть та відкидають кожну об'ємну частину, прислуховуються та просвічують ліхтариками в ущелини. Адже під уламками ще можуть бути люди. Станом на зараз відомо про близько 40 зниклих.

До пошуків долучилися і кінологи з собаками. Серед них є тендітні дівчата, які пліч опліч з рятувальниками підіймаються на гору завалля, окутану чадним димом. Надіючись, що їх чотирилапі помічники почують, де знаходяться потерпілі люди, вони проходять кожен метр ділянки.

Дві інші части будинку, між якими влетіла російська ракета також постраждали. Від вибухової хвилі в них повилітали всі вікна, розвалились деякі стіни, є руйнування і в середині.

Біля під'їздів стоїть поліція, пускає тільки мешканців будинку. Вони перебираються в більш безпечні та придатні для життя місця, і приходять тільки за речами.

"Беріть документи, коштовності та нижню білизну і виходьте", - просять правоохоронці.

Але жителі намагаються винести побільше речей, а небайдужі дніпряни допомогають їм з цим, особливо літнім людям.

Також біля будинку поставили пункти незламності, вони не замінять людям домівки, але в них є все необхідне для перебування. Долучилися до допомоги і волонтери зі всього міста. Вони поставили палатки, біля яких безкоштовно роздають чай, каву, бутерброди, печиво, а також матраци та ліхтарики.

З боку набережної за тим, як рятувальники ліквідують наслідки, занепокоїно спостерігають дніпряни. Вночі вони також розбирали завалля, допомагали постраждалим. Замість того, щоб неділю проводити на теплих диванах, багато місцевих жителів приїхали на місце трагедії. Вони дихають чадним димом, мерзнуть і психологічно переймають на себе це горе, яке скоїла країна-агресорка.

...Сила Дніпра в єднанні, спасіння - в підтримці, воля - у патріотизмі. 

Сила Дніпра в єднанні: як тривають розбори завалів після атаки рф в житловий дім, - ФОТО, фото-19
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ракета Днепр #ракета Кривой Рог
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...