• Головна
  • Ракетна атака по багатоквартирному будинку в Дніпрі: в якому стані поранені
15:30, 15 січня 2023 р.

Ракетна атака по багатоквартирному будинку в Дніпрі: в якому стані поранені

Ракетна атака по багатоквартирному будинку в Дніпрі: в якому стані поранені

Триває триста двадцять шоста доба російського широкомасштабного вторгнення. В Дніпрі продовжують розбирати завали понівеченого російською ракетою будинку. Станом на зараз вже врятовано 39 людей, з них 6 дітей. Загинули 25 людей, з них 1 дитина. Травмовано 73 людини, з них 13 дітей. Розшукується 43 людини.

Про це повідомляє редакція 056. 

Наразі в одній з лікарень Дніпра перебуває вісім поранених внаслідок ракетної атаки, з них семеро дітей та доросла людина. 

Завідуча відділенням інтенсивної терапії Ольга повідомила, що до однієї з клінік Дніпра звернулися 18 людей, з них 12 дітей. Госпіталізовано було 8, трьох людей вже прооперували.

"Надійшла дівчинка 9 років з важкими ушкокодженнями, сполученою мінно-вибуховою травмою, струс головного мозку, перелом двох стегон дуже важкий, та осколкове порвнення правої гомілки. Стан дитини при надходженні дуже важкий, за рахунок шоку, крововтрати та больового синдрому", – зазначила Ольга.

Зараз стан дитини важкий, але стабільний. Буде довгий період відновлення, реабілітації. Батьки знаходяться з дитиною.

Ще двоє дітей перебувають у відділені травматології, це брат і сестра. У них мінно-вибухові травми, середнього ступеня тяжкості, розповів лікар Роман.

Міна-вибухова травма зафіксована у хлопчика, а також забій лівого плеча та лівого стегна. У дівчинки діагнастовано перелом другої плюснявої кістки лівої стопи, і забій лівого стегна й лівого плеча. Наразі відсутня інформація щодо батьків дітей. 

Загалом, шість потерпілих перебувають в стабільному стані.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Олексій Григорук повідомив, що в результаті ракетної атаки постраждали як діти, так і дорослі. Всі вони мають травми і тілесні ушкодження різного ступеня важкості. Деякі пацієнти отримали медичну допомогу та відправилися додому, але є й ті, хто перебуває на стаціонарному лікуванні.

«Станом на зараз 73 людини звернулися по медичну допомогу до лікувальних закладів з них 40 було госпіталізовано. В стаціонарах лікарень загалом перебуває 34 хворих. Нажаль, 3-х пацієнтів врятувати не вдалося. Серед постраждалих 13 дітей, 7 з них знаходяться в стаціонарах 1 дівчинка, нажаль, у важкому стані, вона була прооперована. Її стан зараз стабільний. В даний момент 4 пацієнтів перебувають у важкому стані, вони перебувають у реанімаційному відділенні», – повідомив Олексій Григорук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...