• Головна
  • 90 прильотів на Сумщині та 80 на Харківщині: головне за ніч по регіонах
13:00, 30 грудня 2022 р.

90 прильотів на Сумщині та 80 на Харківщині: головне за ніч по регіонах

90 прильотів на Сумщині та 80 на Харківщині: головне за ніч по регіонах

Триває триста десята доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби противник завдав 85 ракетних та 35 авіаційних ударів, а також здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Редакція розкаже як минула ніч та початок нової доби у найгарячіших точках України.

За даними Генштабу ЗСУ, надалі залишається небезпека завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни. Не нехтуйте сигналами тривоги та перебувайте в укриттях до закінчення повітряної тривоги.

Київщина

У столиці вночі один з баражуючих боєприпасів "Shahed" влучив у адміністративну будівлю в Голосіївському районі столиці, внаслідок чого будівля була частково зруйнована, а в житловому будинку поруч є пошкодження вікон.

Зазначається, що у повітряному просторі Києва було зафіксовано п'ять дронів. Силам ППО вдалося збити усі. Втім, один все ж таки влучив, коли падав.

Сумщина

Окупаційні війська рф з ночі обстріляли три громади Сумщини. У регіоні зафіксовано 94 «прильоти» із САУ і мінометів. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення

"Після 21 години вечора, 29 грудня, росіяни із мінометів обстріляли Шалигинську громаду. Було 15 прильотів", - повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Окрім того, з його слів, близько опівночі, 29 грудня, ворог ударив із САУ (19 прильотів) по Зноб-Новгородській громаді.

"Сьогодні, після 8 години ранку, противник із мінометів обстріляв Миропільську громаду. Було 60 прильотів", - додав голова ОВА.

Запорізька область

Загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у низці населених пунктів, є руйнування будинків/квартир громадян та об’єктів інфраструктури. Деталі з'ясовуються.

Харківщина

Внаслідок ракетної атаки загинуло двоє людей, ще один чоловік 52-х років госпіталізований з пораненням, його стан медики оцінюють як важкий. У Куп'янську через ворожий обстріл загинув 60-річний чоловік, а у Сніжнівці Ізюмського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався чоловік 43 років. Він госпіталізований з пораненнями у стані середньої тяжкості.

Дніпропетровщина

росіяни атакували область дронами-камікадзе: ППО збила усі п’ять «шахедів». З важкої артилерії окупаційні війська обстріляли Нікопольський район – без постраждалих.

Луганщина

Сили оборони відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки і Білогорівки, ситуація в області залишається напруженою.

Донеччина

Окупанти обстріляли Серебрянку Сіверської громади, околиці Званівської громади, Торське і Зарічне Лиманської громади, Часів Яр (м-н Східний). На ранок — артилерійські обстріли Мар'їнки та Авдіївки. Ситуація вкрай напружена.

Миколаївщина

Ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії та портовій зоні Очаківської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина

Минулої доби російські окупанти 81 раз обстріляли Херсонщину - одна людина дістала поранення. Ворог гатив по мирних населених пунктах області з артилерії, РСЗВ та мінометів. Поранення дістала одна людина.

Херсон ворог атакував 27 разів. Ворожі снаряди влучили у магазин, обʼєкти критичної інфраструктури, промислові підприємства, приватні та багатоквартирні будинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...