• Головна
  • Вперше в Україні: в Дніпрі провели унікальну операцію з усунення фантомних болей
18:30, 22 грудня 2022 р.

Вперше в Україні: в Дніпрі провели унікальну операцію з усунення фантомних болей

Вперше в Україні: в Дніпрі провели унікальну операцію з усунення фантомних болей

В Дніпрі провели унікальну операцію з усунення фантомних болей. Вперше в Україні її провели фахівці Регіонального медичного центру родинного здоров’я, передає редакція 056.

Лікарі Дніпропетровського медзакладу успішно реалізували методику, яку широко застосовують медики з Бостону.

«Операція проходила повністю під наглядом американських колег. За допомогою спеціальних пристроїв, вони бачили те, що і наші спеціалісти у ході хірургічного втручання. По суті лікування фантомного болю в ампутованих кінцівках за цією методикою полягає у виявленні відновленого нервового волокна у культі та своєрідному “пеленанні” його м’язовою тканиною», - розповів Олексій Власов, генеральний директор Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

За результатами співробітництва з американськими медиками на базі Регіонального медичного центру родинного здоров’я була сформована мультидисциплінарна команда лікарів - ортопедів та нейрохірургів.

«За статистикою, від 60 до 80% людей, що втратили кінцівки стикаються з проблемою фантомних болей. Це болі, що виникають з ділянки тіла, що вже є відсутньою. Як правило, лікування фантомним болей за допомогою традиційної терапії (знеболювальні, нейропсихологічний метод) не приносить довгострокового ефекту. Відпрацьована нами методика дозволяє позбавити пацієнта болей та повернути його до нормального життя», - зазначив Володимир Агафонов, завідувач відділення нейрохірургії та неврології Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

Фантомні болі можуть виникнути через тижні, місяці і навіть роки, можуть проявлятися у вигляді печіння, судоми, поколювання.

Пацієнт, 47-річний Сергій Михайленко, якому була проведена операція, з такими симптомами живе вже 22-й рік:

«В результаті нещасного випадку я залишився без правої руки та ноги. Намагався терпіти, але це дуже сильні болі. Нічого не допомагало. Зараз після операції я в руці вже півтора тижня не відчуваю жодних болей. Ногу прооперували зовсім недавно, але також тих болей вже немає».

«Понад половина поранених має серйозні поранення кінцівок і значна кількість потребує протезування, що вказує на актуальність проблеми на сьогодні», - Олексій Григорук, заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...