• Головна
  • Воїни світла: як енергетики відновлюють електропостачання, - ВІДЕО
12:30, 22 грудня 2022 р.

Воїни світла: як енергетики відновлюють електропостачання, - ВІДЕО

Воїни світла: як енергетики відновлюють електропостачання, - ВІДЕО

На ранок 22 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Працюють усі види генерації. Титанічною працею енергетикам вдалось підключити до мережі ще один з блоків атомних електростанцій. Але є обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Укренерго.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Найскладніша ситуація залишається у центральному регіоні та у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження об’єктів складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу та неабияких зусиль.

Зазначається, що "Укренерго", генерація та оператори систем розподілу роблять все можливе для покращення ситуації з електропостачанням в країні.

"Сьогодні наше професійне свято - День енергетика. Це день всіх, хто в тяжкий для країни час, під дощем та вітром відновлюють пошкоджене обстрілами обладнання, тих, хто і в спеку, і в мороз, під звуки вибухів та міношукачів саперів прокладає шлях для світла.

Наше покликання і завдання сьогодні та завжди – прокладати шлях світлу.

Після тисяч ударів росіян ракетами та дронів наша енергосистема знову і знову відновлює роботу, світло повертається у будинки українців.

З початку повномасштабного вторгнення ми частково відновили електропостачання на 78% пошкоджених росіянами високовольтних підстанціях та 62% лініях електропередачі. Це тисячі елементів складного обладнання та сотні кілометрів проводів, які треба з’єднати у потрібних місцях за будь-яких умов, щоб якнайшвидше відновити живлення. А це кілометри бездоріжжя, негода, безсонні ночі та ризики обстрілу у будь-який момент.

За цим стоїть щоденна виснажлива робота енергетиків, кожного на своєму місці. Сьогодні ми єдині у своїх діях, щоб якнайшвидше повертати людям світло та протистояти ворогу на енергетичному фронті, наближаючи перемогу", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...