• Головна
  • Вели шквальний вогонь з кулеметів по лазеру: як на Дніпропетровщині збили "шахідів", - ФОТО
17:30, 19 грудня 2022 р.

Вели шквальний вогонь з кулеметів по лазеру: як на Дніпропетровщині збили "шахідів", - ФОТО

Вели шквальний вогонь з кулеметів по лазеру: як на Дніпропетровщині збили "шахідів", - ФОТО

На Дніпропетровщині активно збивають запущені росією іранські дрони. Для цього використовувують стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. Також успіх досягається завдяки злагодженій роботі, розробленій тактиці на фоні досвіду. Адже, щоб знищити ворога треба його добре вивчити.

Історією, як майстерність військових рятує громадян та інфраструктуру поділилася Криворізька окрема бригада територіальної оборони, повідомляє сайт 056.

Більш як місяць тому одному з розрахунків зенітно-ракетного артилерійського взводу управління ТрО вдалось підбити два дрони-камікадзе іранського виробництва shahed-131, російська назва "герань-1". Від shahed-136 (герань-2) вони відрізняються меншими розмірами, але наробити лиха можуть аж ніяк не менше.

"Тієї ночі було хмарно. «Шахідів» спершу почули на звук, вже потім побачили у тепловізор", - згадує командир зенітно-ракетного артилерійського взводу на позивний "Художник".

Він розповів, що задля того аби у військовослужбовців була можливість цілитися вночі, один з бійців спостерігав за дроном у тепловізор та лазерним цілевказником показував напрямок вогню.

Для збиття "шахідів" військовослужбовці вели по ним шквальний вогонь з двох кулеметів ДШК та з двох ручних автоматів Калашнікова.

"Перед ударом «шахід» зазвичай сповільнює хід, починає зниження. За кілометр до цілі він підходить дуже низько - на висоті 100-120 метрів. Зависає над позицією і рівно пірнає вниз.

Коли ми працювали по дрону - було видно потрапляння. Порвали йому крило й він впав, не долетівши до цілі. Другий йшов через десять хвилин. Це було очікувано: зазвичай вони ходять парами чи трійками. Йшов за тим самим маршрутом. Так само порвали його, він пішов у бік, впав і здетонував", - поділився військовий.

Збивати дрони нелегка та небезпечна праця. Але задля перемоги наші бійці готові перевтілюватися в справжніх супергероїв.

"Криворізька окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил Україні і зенітно-ракетний артилерійський взвод управління бригади і зараз боронять Україну від окупантів і робитимуть це до перемоги!", - зазначив "Художник".

Нагадаємо, раніше ми писали, чому ворог запускає дрони по ночах чи надранок .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #дрон Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...