• Головна
  • Війська рф весь день тероризували Дніпропетровщину: ситуація в регіоні станом на вечір
20:30, 15 грудня 2022 р.

Війська рф весь день тероризували Дніпропетровщину: ситуація в регіоні станом на вечір

Війська рф весь день тероризували Дніпропетровщину: ситуація в регіоні станом на вечір

Завершується двісті дев’яносто п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Війська рф не припиняли теророру проти цивільного населення Дніпропетровщини. Ситуація в регіоні станом на вечір. 

Про це повідомляє редакція 056. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що російська армія продовжує вбивати і руйнувати. Сьогодні окупанти весь день тероризували Нікопольщину. 

Гатили по Червоногригорівській, Марганецькій, Нікопольській громадам. Снаряди від «Градів» і важкої артилерії летіли по житловим кварталам, бо в росіян давно немає нічого людського. 

Внаслідок обстрілів загинув 65-річний чоловік. П‘ятьох людей поранено – це дві жінки 38 і 67 років, двоє чоловіків 35 і 66 років і 16-річна дівчина. Одна постраждала вдома, інші – в лікарнях. Людям надано необхідну допомогу. 

Марганцю дісталося чи не найбільше: ворожим вогнем там пошкоджено два десятки приватних осель, ще з десяток п‘ятиповерхівок, 14 господарських споруд, коледж, школу, магазини, 6 авто, газогони і лінії електропередач. В Нікополі понівечено п’ятиповерхівку, 4 приватні будинки, господарські споруди, медзаклад. Одну пожежу ліквідовано. У Червоногригорівській громаді потрощено зо два десятки житлових будинків і господарських споруд, АЗС, електромережі.

Щодо інших районів Дніпропетровщини – день без надзвичайних ситуацій. 

Микола Лукашук зазначив, що сьогодні вийшло інтерв‘ю Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного виданню «Economist». Він відмітив, що це сильний матеріал, який мусить прочитати кожен. 

"Найбільше зачепили слова про головний досвід: росіяни, як і всі вороги України, мають бути знищені. І вони будуть знищені. 

Окупанти хочуть поставити цю війну на паузу у будь-який спосіб. Обстрілюють цивільних людей, дітей, жінок, залишаючи їх замерзати. У ворога проста мета – набратися сил, щоб знову спробувати стерти Україну і українців з лиця землі. Це має знати і пам‘ятати кожен з нас, бо допустити цього ми не маємо права.

Бити ворога ще сильніше, допомагати ЗСУ, робити все для того, щоб наші захисники розтрощили російських окупантів остаточно – все, про що ми зараз повинні думати і над чим маємо працювати. 

Буде мир. Буде Україна. Ми впораємось і переможемо", - підсумував Микола Лукашук. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...