• Головна
  • В Дніпрі та області тривають екстрені відключення світла: яка ситуація в енергосистемі
09:25, 14 грудня 2022 р.

В Дніпрі та області тривають екстрені відключення світла: яка ситуація в енергосистемі

В Дніпрі та області тривають екстрені відключення світла: яка ситуація в енергосистемі

Станом на 14 грудня ситуація з енергозабезпеченням України дещо покращилась, але у деяких регіонах, зокрема на Дніпропетровщині все ще діють екстрені відключення.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДТЕК.

Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, пріоритет зараз - відновити роботу електростанцій. Він розповів, що вчора увійшов в роботу ще один атомний блок. Це дещо ослабило дефіцит електроенергії в системі. Однак, теплова генерація дуже пошкоджена і працює не на повну потужність, тут ще є над чим працювати.

"На пошкоджених ракетами ТЕС тривають ремонти і ми сподіваємося, що найближчим часом теплова генерація теж зможе збільшити потужність в енергосистемі.

Що стосується мереж — то після вчорашньої негоди, ситуація покращилася. Кількість населених пунктів, які були відрізані від електропостачання через негоду зменшилися з 320 до 25 станом на сьогоднішній ранок. Енергетики в хорошому темпі усувають наслідки негоди", - зазначив Кудрицький під час телемарафону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ДТЕК #свет Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...