• Головна
  • В Україні через відключення світла плату за електроенергію рахуватимуть по-новому
17:00, 7 грудня 2022 р.

В Україні через відключення світла плату за електроенергію рахуватимуть по-новому

В Україні через відключення світла плату за електроенергію рахуватимуть по-новому

Через атаки рф по об'єктах енергетичної інфраструктури в Україні продовжуються екстрені відключення. Тому влада вирішила змінити систему платежів за комунальні послуги. Тепер обленерго буде визначати об’єм спожитої електроенергії та за світло доведеться платити менше.

Про це повідомляє сайт 056.

Таке рішення ухвалила Нацкомісія, по державному регулюванню у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), постанова № 1603 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 20 квітня 2022 року № 393".

"Наразі багато споживачів більше часу проводять без світла, ніж зі світлом. У зв'язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями об'єктивно виникають ситуації, коли технічно неможливо передати показання лічильників, при цьому обсяги середньодобового споживання очікувано зменшуються", – пояснили в Нацкомісії.

В такому разі нараховувати плату за електроенергію за нормами споживання було б несправедливо. Тому була прийнята відповідна постанова.

"Застосувати у разі відсутності фактичних показань лічильника знижувального коефіцієнта споживання електричної енергії щодо середньодобового обсягу споживання електричної енергії індивідуальним побутовим споживачам у розрахунковому місяці", – йдеться в документі.

За новими правилами, якщо споживачі не встигли передати показники лічильника до 25 числа кожного місяця, то за цей період обленерго має застосувати понижувальний коефіцієнт середньодобового обсягу використаної електроенергії. У коефіцієнті буде враховуватися обсяг електроенергії, не доставлений до споживача.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...