• Головна
  • В Дніпрі та області екстрено відключають електроенергію: коли зможуть повернути графіки
09:05, 6 грудня 2022 р.

В Дніпрі та області екстрено відключають електроенергію: коли зможуть повернути графіки

В Дніпрі та області екстрено відключають електроенергію: коли зможуть повернути графіки

Обстріли 5 грудня стали вже восьмою масованою ракетною атакою росії та пошкодили енергосистему України. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії 6 грудня в Дніпропетровській та Київській областях запроваджено режим аварійних відключень. При цьому на Одещині відбуваються аварійні відключення. Стабілізаційні графіки поки не діють.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДТЕК.

"Через чергову масовану атаку росії на об’єкти критичної інфраструктури наразі застосовані екстрені відключення.

Графіки стабілізаційних відключень поки не діють!

Просимо набратися терпіння та зберігати спокій.

Ми повернемось до стабілізаційних графіків, щойно ситуація в енергосистемі стабілізується", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" пояснили, що атака завдала досить значних пошкоджень як для електростанцій, так і для наших підстанцій, які є частиною магістральної мережі. Аварійні обмеження енергопостачання будуть, поки деякі енергоблоки, які аварійно відключилися під час атаки, набиратимуть потужність.

На відновлення виробництва електроенергії після вчорашніх ракетних ударів по енергетиці України знадобиться кілька днів, після цього енергетична система почне стабілізуватися.

"Є певні обмеження аварійні енергопостачання… Дефіцит в енергосистемі буде сьогодні-завтра, поки деякі енергоблоки, які сьогодні аварійно відключилися під час атаки, будуть набирати потужність. День-два потрібно на відновлення виробництва електроенергії в системі – після цього очікуємо, що ситуація стабілізується.

Це буде вся Україна (з аварійними відключеннями – ред.). У нас є регіони, які постраждали більше за інші – зокрема, Одеська область. Зараз ми подаємо напругу туди по резервних схемах живлення, щоб заживити, перш за все, критичну інфраструктуру міста і принаймні частково подати електроенергію громадянам. Думаю, що цю ситуацію ми також вирішимо у найближчі пару днів", - голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ДТЕК
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...