• Головна
  • Масована ракетна атака по Україні: яка наразі ситуація з електропостачанням в країні
21:47, 5 грудня 2022 р.

Масована ракетна атака по Україні: яка наразі ситуація з електропостачанням в країні

Масована ракетна атака по Україні: яка наразі ситуація з електропостачанням в країні

​​Сьогодні, 5 грудня, відбулась восьма масована ракетна атака країни-терориста на наші енергетичні об’єкти. За даними Повітряних Сил ЗСУ збито понад 60 ракет із більш ніж 70 випущених окупантами. 

Редакція розкаже яка наразі ситуація з електропостачанням в країні. 

Тільки сьогодні по всій території України знову повернулися до відключення світла за графіком, як підступність ворога змусила знову застосувати аварійні вимкнення. Наразі ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність, і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади НЕК «Укренерго» разом з колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей.

Диспетчери та інженери «Укренерго» працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

Через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні. 

У період відсутності електроенергії, в НЕК Укренерго просять подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Нагадаємо, що по всій Україні діють  "пункти незламності". В громадах Дніпропетровщини вони працюють за такими адресами.

Ворог знову атакував ракетами територію України! Будь ласка, перевірте на мапі, де поруч з вами є “пункти незламності". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...