• Головна
  • У Литві зробили гучну заяву щодо завершення війни в Україні та закликали захід більше діяти
18:30, 5 грудня 2022 р.

У Литві зробили гучну заяву щодо завершення війни в Україні та закликали захід більше діяти

У Литві зробили гучну заяву щодо завершення війни в Україні та закликали захід більше діяти

Тактика залишити росію непереможеною призводить до закликів припинити війну шляхом переговорів, а не перемогою України. Деякі навіть пропонують територіальні поступки загарбникам. На Заході досі жива віра в те, що після війни ми можемо повернутися до звичайної роботи, ніби 24 лютого було просто збоєм.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс у Twitter.

Він висловив невдоволення тим, що Захід не надсилає Києву необхідну кількість для припинення війни інструментів та уникає конкретики під час дебатів щодо членства України в НАТО.

Ландсбергіс заявив, що росію не варто запрошувати на "мирні" переговори у нагороду за жорстоке вторгнення, окупацію та вбивство своїх сусідів".

"Помилковим є також переконання, що поточну архітектуру безпеки багатосторонніх регіональних і глобальних організацій необхідно зберегти", – зазначив він.

Міжнародні організації повністю не змогли запобігти конфлікту такого масштабу, якого в Європі не було з часів Другої світової війни.

"Принаймні в цих організаціях мають відбутися зміни. Але не варто виключати можливість зникнення окремих організацій і утворення нових. З попередніми конфліктами в Європі архітектура безпеки була переосмислена після закінчення бойових дій, з'явилися нові структури. Наприклад, ООН з'явилася після помилок, допущених в епоху Ліги Націй", – сказав Ландсбергіс, який переконаний, що війна має завершитися перемогою України.

За його словами, після поразки рф у війні необхідно створити нову систему на основі попередніх помилок.

"Росія повинна зустріти поразку на полі бою. Для цього Україні потрібна вся наша допомога. Зброя, вся допомога, яку ми можемо надати. Інакше РФ продовжить спроби переосмислити континент відповідно до власного імперіалістичного бачення. В інтересах Європи дати відсіч і перемогти загарбника. Європейська стратегія має бути переосмислена та відображена в новій архітектурі безпеки континенту на десятиліття вперед. Цю систему ми повинні створити з Україною, а не з путінською Росією", – додав литовський міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...