• Головна
  • З чого виготовляють дверцята для печей?
Новини компаній
09:00, 13 грудня 2022 р.

З чого виготовляють дверцята для печей?

Новини компаній

Абсолютно всі типи печей функціонують з наявністю обов'язкового елемента - дверцятами. Навіть якщо в печі дверцята, за час її експлуатації виходять з ладу, її можна легко замінити, підібравши з широкого асортименту від надійних виробників.

Такі елементи печей відіграють роль не тільки естетичної складової, а й відповідають за пожежну безпеку, не дозволяючи відкритому вогню проникнути до приміщення, де встановлена піч.

З чого виготовляють дверцята для печей?, фото-1

З якого матеріалу можна купити

Дверцята для печі пропонуються з таких матеріалів:

  • Метал, найбільш міцні, довговічні та доступні за ціною.
  • Жароміцне скло. Мають естетично привабливий зовнішній вигляд, знаходяться у високому ціновому сегменті, а в процесі неакуратної експлуатації можуть розбитися.
  • Чавун. Такі дверцята важкі, але надійно захищають від вильоту іскор та відкритого вогню з печі.
  • Комбіновані або з елементами художнього кування.

Як класифікують пічні дверцята

Перш ніж вибрати дверцята для печі, потрібно навчитися розбиратися в їхній класифікації. Такі вироби ділять за:

  • Матеріал виготовлення (чавун, сталь, скло). Знаючи характеристики кожного матеріалу, з яких виробники пропонують виконати дверцята, можна забезпечити себе та своє приміщення надійним захистом на довгі роки.
  • Призначення. У цій категорії можна знайти дверцята топкові, які, у свою чергу діляться на негерметичні із звичайним замикаючим механізмом у вигляді. ручки, ущільнені з замикаючим або притискним механізмом та герметичні, укомплектовані термостійким ізолюючим шнуром; із вбудованим склом із хорошими показниками термостійкості (виробники пропонують дверцята зі склом загартованим, кварцовим або боросилікатним); піддувальні, які можуть бути дверцятами та підлозі дверцятами; портали, що служать одночасно і прикрасою самої печі, і розвантаженням для певної частки теплового навантаження; прочисні, які забезпечують доступ обслуговування димових каналів.

Залежно від особистих переваг можна вибрати дверцята для печі, які стануть не тільки захищати приміщення від відкритого вогню, але й стануть справжнім доповненням загального інтер'єру. Купити такі дверцята можна з візерунковим куванням або насолоджуватися видом вогню через скляну поверхню, підбираючи за індивідуальними розмірами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...