• Головна
  • Масове знеструмлення в Україні: як зарядити телефон пальчиковими батарейками
19:30, 3 грудня 2022 р.

Масове знеструмлення в Україні: як зарядити телефон пальчиковими батарейками

Масове знеструмлення в Україні: як зарядити телефон пальчиковими батарейками

Масовані ракетні військ рф по енергетичній інфраструктурі України спричинили аварійні відключення світла по всій країні. Українці винахідливий і знаходять багато способів як полегшити собі життя в таких умовах.

Редакція розкаже як зарядити телефон за допомогою звичайних "пальчикових" батарейок.

Щоб зарядити телефон від батарейок, знадобиться: одна батарейка формату АА, важливо, щоб вона не перевищувала напругу 5,5 V.

Давайте разом розбиратися, як це правильно зробити, щоб усе працювало.

Щоб зарядити телефон від батарейок, знадобиться:

  • одна батарея формату АА, важливо, щоб вона не перевищувала напругу 5,5 V;
  • стабілізатор напруги (плата);
  • два звичайні дроти;
  • телефон та кабель заряджання до нього.

Щоб телефон заряджався, просто приєднати його до батарей не вийде. Справа в тому, що сучасний смартфон заряджається лише від напруги 5V та струмом 100 mA. Однак звичайна пальчикова батарея типу AA видає лише 1,5V. Тому заряджання телефону просто неможливе, навіть якщо ви зможете якимось чином підключити батарейку до зарядного пристрою.

Однак якщо підключити батарею до стабілізатора (плати), він автоматично підвищить напругу до 5V. Тому телефон почне заряджатися, хоч триватиме це недовго.

Тому спершу потрібно підготувати стабілізатор. На кожній платі є USB-вхід, світлодіод, роз'єм плюс і мінус. Вам потрібно припаяти два дроти до роз'ємів + і – (наприклад, червоний провід до плюсу, синій – до мінуса).

Електрик зазначає, що такий варіант підійде лише тим, хто вміє паяти та має спеціальну машинку. Просто примотати скотчем чи ізолентою дроту до схеми не вийде. Щоб стабілізатор спрацював, потрібен щільний контакт дротів до роз'ємів плюс та мінус.

Тут потрібна лише пайка. Українцям, які не знаються на пайці, краще такий спосіб зарядки не використовувати. Це небезпечно. Або можна звернутися до майстра, який професійно та безпечно припаює дроти до плати, — зазначає електрик.

Коли механізм буде готовий, можна приєднувати батарейку:

Плата почне працювати, як тільки ви підключите батарейку до проводів.

Провід, який приєднаний до гнізда плюс (на платі), піднесіть до позначки + на батарейці. Також зробіть з проводом, який приєднаний до мінуса.

Якщо на платі засвітився світлодіод, ви правильно підключили. Закріпіть дроти на батарейці ізольованою стрічкою. Підключіть зарядний кабель до входу USB на платі. Підключіть телефон до зарядного пристрою. Якщо ви все правильно змайстрували, телефон почне заряджатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...