• Головна
  • Відключення світла за графіками: коли в Україні до них повернуться
14:30, 3 грудня 2022 р.

Відключення світла за графіками: коли в Україні до них повернуться

Відключення світла за графіками: коли в Україні до них повернуться

У Києві вже мають намір повернутися до стабілізаційних відключень електроенергії протягом кількох найближчих тижнів. Коли слід очікувати дії графіків відключення світла по всій Україні. 

Про це в ефірі національного телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, передає редакція. 

За його словами, повернутися до графіків у столиці зможуть у тому випадку, якщо не буде нових масованих ударів рф по енергетичній інфраструктурі України.

«Зараз головна умова, щоб не було нових обстрілів, і якщо їх не буде, то я думаю, це питання тижнів, коли буде можливість повністю відновити ту генерацію, яка була пошкоджена внаслідок останнього обстрілу минулого тижня. Ми зможемо повернутися до графіків відключень, коли люди знають, що світло буде вимкнене», — сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Він зазначив, що у Києві, зокрема, зараз намагаються вимикати світло якомога ближче до графіків, але в деяких районах столиці застосовуються аварійні вимкнення, бо відбуваються локальні перенавантаження мережі.

В ДТЕК зауважили, що якщо не буде нових обстрілів, то це вже питання тижнів, коли буде можливість повністю відновити ту генерацію, яка була пошкоджена внаслідок останнього обстрілу.

Тоді в компанії зможуть повернутися до графіків відключень, коли люди знають, коли світло буде вимкнене. Графіки дозволяють дізнатися, коли не буде світла. Це у свою чергу дає можливість планувати свій режим дня. 

Сьогодні екстрені відключення електроенергії діють у Києві, Київській, Дніпропетровській та Одеській областях. Загалом від них можна буде відмовитися, коли в системі буде більше генеруючих потужностей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...