• Головна
  • Вадим Машуров - творець інвестиційного проекту чи нової фінансової піраміди?
Новини компаній
13:59, 30 листопада 2022 р.

Вадим Машуров - творець інвестиційного проекту чи нової фінансової піраміди?

Новини компаній

Дедалі більше людей із пострадянського простору цікавляться фінансовою грамотністю, фондовим ринком та сектором криптовалют. Чим складнішою стає економічна ситуація, тим більше населення замислюється про альтернативні джерела доходу. Один із найвідоміших і умовно стабільних напрямів - це фондовий ринок. Однак перш ніж вчинити дію - інвестувати кошти, важливо розібратися не лише у правилах користування майданчиком, логікою дій, а й про компанію, команду, технології, що стоять за об'єктом інвестиції. Ця стаття - про один з таких проектів та його творця, популярність яких стрімко зростає.

Вадим Машуров – творець S-group

Вадим Машуров - творець інвестиційного проекту чи нової фінансової піраміди?, фото-1

Вадим Машуров – IT-спеціаліст, родом з України. У мережі безліч статей, які рясніють заголовками про “гуру IT”, “молодий геній” та інші чудові прикметники. І справді Вадим ще в молодому віці встиг отримати досвід у великих міжнародних IT компаніях, а трохи згодом створити свій продукт - Instime. Сервіс пропонує послуги із залучення користувачів, підвищення залучення аудиторії та зростання популярності в Instagram. Ще до того, як подібні сервіси стали мейнстримом, молодій людині вдалося залучити до свого продукту сотні тисяч споживачів, що стало запаморочливим успіхом.

Однак на цьому Вадим не лишився. Через кілька років на фондовому ринку з'явилася нова компанія, яка також пропонує "революційну складову" - шлях на фондовий ринок із мінімально-допустимим порогом входу, буквально 100$. Вадим Машуров запустив новий проект – інвестиційну компанію S-group, відому також як Британський інвестиційний фонд. Вражаюче, що за перший рік команда фонду змогла залучити понад сто тисяч користувачів. Повторення стрімкого успіху вже не як випадковість, а закономірність і талант.

Але разом з розвитком інвестиційного фонду S-group, в інтернеті стали з'являтися нові статті, які звинувачують Вадима Машурова в тому, що:

  • Вадим Машуров шахрай та лохотронник;
  • S-group - піраміда та розлучення;

І інші подібні заголовки майже одночасно почали розганятися у мережі.

Ми вирішили перевірити інформацію про саму компанію S-group, доступні дані про Вадима Машурова, щоб з'ясувати аргументацію звинувачень та надійність інвестиційного фонду.

Інвестиційний фонд S-group - таки шахраї?

На сайті фонду, в описі вказано таку інформацію:

“S-Group належить людям, які інвестують у перевірені галузі.

У вас є доступ до індивідуальних фінансових консультацій, навчання стратегічного інвестування та актуальних знань про ринок, щоб допомогти побудувати майбутнє для тих, кого ви любите.”

Для тих, хто зовсім не розуміється на інвестиціях, важливо запам'ятати кілька базових порад:

  • завжди перевіряти реєстрацію компанії;
  • дізнатися хто стоїть за проектом та його репутацію;
  • вивчити основні засади роботи компанії/продукту.

За цим планом ми проаналізували публічну інформацію. Що нам відомо напевно?

1) Інвестиційний фонд S-group зареєстровано у Британії, в рамках чинного місцевого законодавства. Фонд має відповідну ліцензію та підтвердження реєстрації, які можна знайти трохи вивчивши сайт.

Вадим Машуров - творець інвестиційного проекту чи нової фінансової піраміди?, фото-2

У розділі “Характер діяльності (SIC)” зазначено:

62090 - Інша діяльність з надання послуг у галузі інформаційних технологій

64301 - Діяльність інвестиційних трастів

64304 - Діяльність відкритих інвестиційних компаній

66110 - Адміністрація фінансових ринків

2) Творці та організатори фонду – команда інвесторів та IT фахівців, експертів фондового ринку. Однією із ключових фігур є Вадим Машуров. Будучи публічною особою, він часто стає як об'єктом звеличення, так і критики в мережі. Команда фонду часто проводить публічні заходи, навчання, тренінги, в яких пояснює як фондовий ринок, так і продукти S-group.

В одному із своїх інтерв'ю сам Вадим Машуров так озвучив ключову ідею існування S-group:

«Заробляти на фондових біржах без знань та навичок — головна ідея мого проекту».

3) Що ж таке інвестиційний фонд S-group. Якщо говорити про компанію загалом – це комплекс технологічних продуктів, які надають послуги чи дозволяють збільшити прибуток на фондовому ринку. Але тільки тим, хто добре розуміє, як вони працюють.

Головна особливістю в цій лінійці - торговий робот, який за допомогою штучного інтелекту здійснює угоди за користувачів у разі їх вирішення. Розроблено експертами фондового ринку та IT-розробниками на підставі великих масивів даних про угоди, діяльність та операції на фондовому ринку. Таким чином, бот дозволяє новачкам та інвесторам не витрачати час на повторення помилок, а використовувати передовий досвід із торгівлі на ринку. Тут і криється головна суть - налаштування пасивного доходу через бот, і керування ним, без витрачання часу на нескінченні угоди, які вимагають глибокого занурення.

Серед інших продуктів S=group: власний токен екосистеми, карти для фінансових операцій та виведення коштів, інвестиція в технологічні компанії, доступ до інвестицій у стартапи на ранньому етапі (за ціною, нижчою від ринкової) та ін.

Вадим Машуров - творець інвестиційного проекту чи нової фінансової піраміди?, фото-3

Висновок про S-group

Короткий аналіз публічної інформації дозволяє зробити висновок, заснований на фактах. Британський інвестиційний фонд S-group є легальним і надає публічні дані реєстрації. Команда фонду, разом із Вадимом Машуровим - проводять безліч заходів присвячених компанії, навчанню та розвитку відносин з аудиторією S-group. Інвестиційний фонд - це комплекс технологій та продуктів заснованих чи “зав'язаних” на фондовому ринку. Основна перевага - автоматизація використання та доступ до безлічі інструментів, що дозволяють інвестувати в компанії за ціною, нижчою від ринкової. Ключова особливість – зниження порога входу для клієнтів та підвищення навичок інвесторів шляхом автоматизації торгівлі та навчання.

То хто такий Вадим Машуров?

Бути творцем інвестиційного фонду на такому динамічному ринку, що змінюється, як фондовий - означає вибрати ризикований шлях. Адже якби фондовий ринок дозволяв збагатитися всім і кожному, то ми давно вже забули б про фінансові проблеми. Одним можна сказати точно - Вадим Машуров талановитий розробник та підприємець, який ще в молодому віці запустив великі міжнародні проекти. Це вже говорить про його талант.

Але ми також констатуємо, що в мережі є негативна інформація і про роботу S-group, і її творців. Зокрема, Вадима Машурова коментатори звинувачують у шахрайстві та розлученні людей. Щоправда, такі статті та коментарі підозріло схожі між собою, виходили практично в один час, і якийсь предметний аналіз чи аргументи в них знайти складно.

Аналогічно ми знаходимо і масу позитивних коментарів інвесторів та користувачів S-group, як і на адресу Машурова. Відвідуваність та кількість користувачів його проектів продовжують зростати, незважаючи на появу негативу. А може - це і є причина його появи. Адже фондовий ринок – це не лише інвестиції, а й конкуренція та збитки.

Цілі сформувати уявлення про компанію та її команду у нас немає. Швидше навпаки - ми представляємо аналіз доступної інформації щодо важливих аспектів. А висновок робити лише Вам.

Правда в тому, що фондовий ринок - це не про "зірвати куш" і стати мільйонером, а про знання, розвиток, самоконтроль та поступовий успіх. Цей успіх вартий нервів, часу та втоми. Як і все інше у цьому світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...