• Головна
  • В Дніпрі та області підготували план реагування на випадок блекауту: подробиці
16:30, 28 листопада 2022 р.

В Дніпрі та області підготували план реагування на випадок блекауту: подробиці

В Дніпрі та області підготували план реагування на випадок блекауту: подробиці

На Дніпропетровщині продовжують діяти аварійні відключення. Повідомляється про дефіцит електроенергії у системі понад 27%.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук на брифінгу.

«Декілька тижнів назад ми провели велику нараду військової адміністрації разом із представниками органів місцевого самоврядування, мерами, депутатським корпусом та усіма службами, що відповідають за критичну інфраструктуру: воду, газопостачання, електрику. Були розроблені механізми на випадок, якщо буде блекаут… Пропрацьовані заходи: що та як робити», - сказав він.

Лукашук розповів, що щодня відкриваються нові «Пункти незламності» для обігріву людей. Оскільки вірогідно, що централізоване опалення у разі нових масованих ракетних обстрілів буде відсутнє. Також підготовлені плани підвозу води.

Він підкреслив, що є план забезпечення зв’язком органів влади у разі, коли не будуть працювати мобільні оператори.

«Щоб навіть під час блекауту усі були зі зв’язком та кожен розумів, що необхідно робити», - сказав Лукашук.

Він наголосив, що останній тиждень усі обласні та місцеві лікарні продовжували працювати на генераторах. Хоча у деяких громадах світла не було понад 60 годин, майже 3 доби.

«Деякі лінії будувалися у різні часи… Наразі діють аварійні відключення, бо Укренерго повідомило про дефіцит у системі понад 27%. Тому для області надійшли ліміти. Фактично у нас дуже велика кількість громад залишається без світла», - пояснив Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...