• Головна
  • «Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей
17:30, 22 листопада 2022 р.

«Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей

«Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей

Український Нацбанк започатковує серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їхнім мешканцям, які проявили героїзм та стійкість під час війни. Після звільнення Херсону презентували пам’ятну медаль, присвячену місту. А вчора, 21 листопада вийшла медаль на честь Харкова.

Про це повідомляє редакція з посиланням на пресслужбу НБУ.

Дизайн пам’ятної медалі «Херсон – місто героїв» відтворює краєвиди довоєнного міста і історичні події весни 2022 року, коли херсонці протестували проти окупантів.

На медалі також надруковані рядки з роману Ліни Костенко «Берестечко»: «Не допускай такої мислі, що Бог покаже нам неласку. Життя людського строки стислі. Немає часу на поразку».

«Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей, фото-1

Медаль виготовлена з нейзильберу, а тираж буде 100 000 штук, із яких 50 000 випустять вже у 2022 році. Важливо, що ці пам'ятні медалі можна бути придбати в таких банках як ПриватБанк, Укргазбанк, Радабанк, Таксомбанк.

Цією медаллю Національний банк України започаткував серію пам’ятних медалей, присвячених містам та їхнім мешканцям, які проявили героїзм та стійкість під час відсічі збройній агресії рф проти України.

Також Національний банк України випустив пам’ятну медаль «Місто героїв - Харків». З перших годин повномасштабної війни Харків прийняв на себе один із найжорстокіших ударів і гідно тримає його донині.

«Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей, фото-2

«Місто живе, дихає на повні груди навіть попри те, що удари та обстріли не припиняються і у нас попереду, напевно, одна з найбільш драматичних зим, які коли-небудь переживала Україна. Немає жодних сумнівів у тому, що Харків встоїть. І я хочу віддати вам належне і сказати дякую за ці дев’ять місяців, за вашу гідність, прагнення до свободи і здатність боротися», - підкреслив голова Нацбанку.

25 листопада має бути випущена медаль, присвячена Маріуполю. Також заплановано випуск медалей, присвячених Київщині (Бучі, Гостомелю, Ірпеню) та іншим містам.

«Херсон – місто героїв»: НБУ випускає серію медалей, фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Херсон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...