• Головна
  • 4 простих поради для утеплення вікон
Новини компаній
13:45, 22 листопада 2022 р.

4 простих поради для утеплення вікон

Новини компаній

Енергосистема України щодня перебуває під ворожими ударами, єдине правильне рішення в даній ситуації- це подбати про своїх рідних та близьких.

А саме:

  • Запастись світильниками на акумуляторних батареях.
  • По можливості мати потужний повербанк.
  • Запас їжі, води та круп.
  • І зовсім не маловажливо максимально утеплити пластикові вікна, адже в умовах холодної зими вікна мають найвищий відсоток тепловтрат, в деяких випадках він досягає 47%.

Якщо розглядати світильники, акумулятори та інші аксесуари, то це питання повністю фінансове, тому що самостійно зробити приміром повербанк у вас швидше за все не вийде.

А ось утеплити пластикові вікна можна двома шляхами:

1.Звернутися в компанію з ремонту пластикових вікон

2.Самостійно вирішити проблему за допомогою підручних засобів, що ми і розглянемо далі у цій статті

Список інструментів для самостійного утеплення вікон та дверей

remont okon pvh

remont okon pvh

  1. Шестигранний ключ діаметром 4мм. (Такий, як правило, є в кожному будинку, він йде в комплекті при покупці практично будь-якої сантехніки).
  2. Силіконове спрей мастило (майже у кожного автомобіліста цей балончик в багажнику знайдеться).
  3. Спрей мастило для віконної фурнітури (аналог може бути масло для швейних машинок, це дешево та ефективно)
  4. Знежирювач поверхні, а також силікон прозорий санітарний (аналог може бути звичайна малярна стрічка), від стрічки візуальний ефект буде гірше, але наша основна мета пережити зиму, не замерзнути і зберегти тепло, з чим малярна стрічка так само впорається.

Якщо за цим списком усе зібрано, можемо сміливо розпочати роботу.

Стик між підвіконням та рамою

4 простих поради для утеплення вікон, фото-2

Не дарма ми почали з примикання підвіконня – рама, адже це місце, як правило, топ-1 за втратами тепла. Неякісний монтаж, деформація віконної рами та температурне розширення в сукупності дає сильний продув по всій довжині підвіконня.

Звичайно ж, якщо робити капітально і надовго, то потрібно звернутися в ремонтну компанію і замовити герметизацію віконного шва з боку вулиці.

Але робиться це в теплу пору року, а саме температура навколишнього середовища має бути не нижчою за +5 °C , інакше віконний герметик просто не застигне і вся робота буде зроблена не якісно.

Але не засмучуйтесь, якщо не встигли зробити влітку, нічого страшного в цьому немає, зробимо самостійно зсередини, хоч це і тимчасове рішення, але як мінімум до кінця зими вистачить.

Далі слідуємо простому алгоритму

Перед роботою підвіконня та віконну раму потрібно очистити від пилу та забруднень, для цього можна використовувати професійну хімію для ПВХ виробів або звичайну губку, сіль, соду та мильну воду.

4 простих поради для утеплення вікон, фото-3

Далі дамо поверхні просохнути і знежиримо стик уайт-спіритом. Після цього акуратно промазуємо силіконом або заклеюємо стик малярною стрічкою, бажано в два шари.

Увага!!! При покупці малярної стрічки потрібно зупинити вибір на якісному продукті, щоб клей від стрічки при знятті не передруковувався на пластик.

На даному етапі ми виконали основну роботу, далі все набагато простіше.

Обробка ущільнювача силіконовим спрей мастилом

4 простих поради для утеплення вікон, фото-4

Тут все дуже просто - оббризкуємо ущільнювач по всьому периметру на стулці, а також рамі, потім беремо губку і рівномірно розмазуємо знизу вгору. Це дозволить розм'якшити ущільнювач перед зимою, і тим самим забезпечити найкраще прилягання віконної стулки по всьому периметру.

Змащування віконної фурнітури

4 простих поради для утеплення вікон, фото-5

Звичайно ж ідеальним варіантом буде зробити заміну віконної фурнітури на сучасну з максимальною кількістю притисків по всьому периметру, але можна обійтись і тимчасовим бюджетним рішенням.

Тут потрібно відкрити стулку мінімум на 90 ° і побризкати з торця всі металеві елементи.

Це дасть змогу зменшити зусилля на віконній ручці при закритті вікна, і тим самим збільшити силу затискання віконної фурнітури.

Переведення вікна у зимовий режим

4 простих поради для утеплення вікон, фото-6

Беремо шестигранний ключ діаметром 4мм і провертаємо повзунки по всьому периметру.

Повзунки мають механізм схожий на ексцентрик, змістити потрібно позначкою у вигляді точки до ущільнювача, так само як на фото вище, це і буде максимально можливим притиском ваших вікон.

Якщо всі рекомендації виконані правильно, це дозволить зменшити тепловтрати у вашому будинку щонайменше на 15-20%.

Звичайно це рішення не позбавить від усіх проблем, але і перемога не може бути одночасною, саме сукупність енергоефективних дій допоможе пережити цю важку зиму.

Джерело: regulirovka-okna.kiev.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...