• Головна
  • В Україні пропонують підвищити ціни на сигарети: чим це пояснюють
16:30, 18 листопада 2022 р.

В Україні пропонують підвищити ціни на сигарети: чим це пояснюють

В Україні пропонують підвищити ціни на сигарети: чим це пояснюють

З початком війни в Україні різко зросли ціни на найнеобхідніші продукти харчування. Серед основних причин – значне подорожчання пального, енергоносіїв та емісія гривні. За останні місяці майже не змінилася вартість тютюнових виробів – вони стали дешевші за основні продукти харчування: яйця, масло, гречку або олію. Це бентежить деякі громадські організації, які пропонують додатково одноразово підвищити акцизи на тютюнові вироби до рівня інфляції.

Про це повідомив виконавчий директор ГО Центру громадянського представництва «Життя» Дмитро Купира під час брифінгу.

«3 огляду на інфляцію в Україні, яка становить 31%, у 2022 році внаслідок повномасштабної війни доцільним є додаткове одноразове підвищення акцизу на тютюнові вироби до рівня інфляції.

Згідно з чинним планом підвищення акцизів, так званого семирічного плану, на тютюнові вироби акциз щороку зростає на 20%. Наша ідея полягає в тому, щоб підняти сумарний акциз у 2023 році до рівня інфляції, тобто 20% планових, плюс 10% чи 11%, щоб досягнути цього рівня інфляції», – розповів Купира.

Він зазначив, що зростання надходжень від акцизів на тютюнові виробі - це виграшна політика як для здоровʼя громадян, так і для уряду. Громадяни менше вживають шкідливу тютюнову продукцію через зниження цінової доступності, а бюджет отримує додаткові надходження завдяки підвищенню акцизів.

В Україні пропонують підвищити ціни на сигарети: чим це пояснюють, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #сигареты Днепр #сигареты Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...