• Головна
  • Підготовка автомобіля до зими – що обов’язково треба зробити: поради спеціалістів СТО
Новини компаній
15:00, 15 листопада 2022 р.

Підготовка автомобіля до зими – що обов’язково треба зробити: поради спеціалістів СТО

Новини компаній

Своєчасне технічне обслуговування та виконання регламентних робіт в авто - запорука попередження серйозних несправностей. Напередодні зимового сезону треба зробити технічний огляд: замінити шини, перевірити справність і надійність всіх систем. А коли з’являється підозрілий стукіт у двигуні чи потужність авто помітно знизилась – це вже чіткий сигнал, що треба завітати до майстрів на СТО.

Всі необхідні послуги з наведення ладу в авто допоможе виконати професійний Автосервіс Дніпро. Автосервіс надає послуги з найпопулярніших і найважливіших видів ремонтних робіт:

  • комплексна діагностика;

  • заміна мастила у двигуні;

  • заміна мастила в АКПП;

  • ремонт двигуна;

  • заміна ГРМ;

  • розвал-сходження;

  • шиномонтаж;

  • автоелектрика;

  • встановлення додаткового обладнання;

  • обслуговування автомобільних кондиціонерів.

Сервіс має розширену мережу на правому та лівому берегах Дніпра, включно зі зручно розташованим сервісом на Калиновій та власними автомийками, які допоможуть відновити зовнішній вигляд авто будь-якого сезону.

Щодо підготовки до зимового періоду, то перше, що варто зробити – оглянути автомобіль і визначитись із його станом.

Підготовка автомобіля до зими – що обов’язково треба зробити: поради спеціалістів СТО, фото-1

Спочатку – діагностика: перший крок до безпеки та надійності

Перевірка на справність основних систем та вузлів автомобіля, виявлення ймовірних несправностей завчасно – все це допоможе попередити аварію чи критичну ситуацію на дорозі. Саме тому варто зробити спочатку комплексну діагностику (діагностику ходової) авто. Фахівці AVTOMOTIV SERVICE проведуть діагностику швидко і в повному обсязі. Вони визначають, яка має бути надана термінова допомога, та які ремонтні роботи мають забезпечити стабільність роботи:

  • двигуна;

  • ходової частини;

  • гальмовий системи;

  • електричної та інших систем автомобіля.

Звісно, всі рішення має ухвалити власник авто. Але спеціалісти запропонують алгоритм дій та критичність окремих недоліків. В цьому переліку потенційних ризиків є вчасна заміна мастила та інших технічних рідин, які безпосередньо впливають на надійність руху. Ці рідини та мастила мають фізичний знос внаслідок активної експлуатації автомобіля.

Міняємо рідини, мастила: механіка і двигун люблять догляд

Особливість роботи будь-якого двигуна – бензинового чи дизельного – обов’язкова підтримка належного стану рідин, що забезпечують роботу рушійних елементів авто. Напередодні нового сезону варто перевірити стан мастила у коробці передач. Повна заміна мастила в АКПП гарантуватиме якісну роботу трансмісії. Автоматична трансмісія буде забезпечена новим мастилом. Повну заміну мастила спеціалісти виконують за допомогою LAUNCH CAT-501S – спеціалізований прилад, який шляхом заміщення видаляє з коробки старе мастило майже на 100% і заповнює новим. Таким чином коробка матиме повноцінне сезонне обслуговування, що відповідає стандартам офіційного сервісу.

Мастило, яке використовує двигун теж може виявитись критичним показником якості роботи автомобіля. Своєчасна його заміна  – обов’язковий критерій збереження та ощадливої експлуатації авто. Заміна мастила в двигуні вираховується згідно з регламентом заміни, згідно з пробігом в км або моточасах від попередньої. Якщо є змога провести таку заміну завчасно – це варто зробити.

Заміна шин на зимовий комплект

Ще одна обов’язкова процедура, яка значно поліпшує безпеку руху транспорту на дорозі як в місті, так і на міжміських трасах – заміна на зимовий комплект. Універсальні шини є зазвичай бюджетним рішенням, які насправді не захистять під час руху по ожеледиці чи при аварійному заносі. Убезпечити і себе, і пасажирів, водій зможе лише діючі комплексно у відповідь на несприятливі погодні умови:

  • управляти авто згідно з правилами дорожнього руху, враховуючи досвід та навички;

  • залучити автоматизовану систему блокування аварійних режимів руху;

  • використовувати шини зимового варіанту.

Переваги зимових шин:

  • потужні протектори зимових шин, що розраховані на відведення вологи;

  • спеціальний рельєф шин, що забезпечує краще  зчеплення авто на стягненій льодом чи снігом, поверхні.

Крім того, такі шини зазвичай мають дуже корисну властивість зберігати гнучкість профілю навіть за дуже низьких температур.

Підготовка автомобіля до зими – що обов’язково треба зробити: поради спеціалістів СТО, фото-4

Підготовка до ранкового старту: лайфхаки напередодні зими

В сервісі допоможуть позбавитись «складних» ранків, коли власник авто «віддирає» двірники від скла чи намагається відновити прозорість переднього скла його замивання вручну. Склоомивач треба замінити на зимовий розчин. Така версія омиваючої рідини має потрібну щільність, яка допоможе використовувати його без проблем навіть за двадцятиградусних морозів. А двірники можна замінити на витриваліші. Адже вони мають витримати не лише морози, але і інші природні негаразди:

  • ожеледь;

  • інтенсивну роботу під час снігу;

  • необхідність забезпечити якісний огляд під час холодного дощу чи мряки.

Краще замінити двірники на зимовий час на надійні безкаркасні конструкції, які допоможуть пережити негоду і впоратись з очищенням скла.

Живлення: акумулятор, аварійна зарядка і не тільки

Ще одна важлива складова якісної підготовки до зими власника авто – перевірка справності та належної місткості акумулятора. Адже саме акумулятор забезпечує простий старт авто та підтримує живлення усієї електричної системи автомобіля.

Під час зимового періоду місткість навіть найкращих акумуляторних систем скорочується, в тому числі внаслідок інтенсивного застосування та низьких температурних режимів.

Постійне споживання великих обсягів заряду потрібне для підтримки освітлення дороги фарами та ввімкнення багатьох додаткових приладів, в тому числі автономного опалення. Тому напередодні нового сезону варто провести ретельну перевірку параметрів незалежного джерела живлення на СТО.

Підготовка автомобіля до зими – що обов’язково треба зробити: поради спеціалістів СТО, фото-5

Комплексна перевірка та підготовка авто до зими не завадить навіть з початком сезону, адже сніг та ожеледиця зазвичай не починається за календарем. Однак завчасні дії на упередження, допоможуть посилити безпеку та надійність авто, спираючись на досвід та знання спеціалістів станції технічного обслуговування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...