• Головна
  • Загроза ворожої авіації: на ранок неділі в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу
10:30, 13 листопада 2022 р.

Загроза ворожої авіації: на ранок неділі в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу

Загроза ворожої авіації: на ранок неділі в Україні оголошено масштабну повітряну тривогу

Повітряну тривогу оголосили після 9 ранку 13 листопада, українців закликали йти до укриттів. У неділю, 13 листопада, після 9 ранку по всій материковій частині України оголосили повітряну тривогу. Все - через активність ворожої авіації на території Білорусі.

Про це повідомляє редакція. 

Українців закликали негайно пройти до укриттів та перебувати там до відбою тривоги. Як свідчить мапа, вся Україна "почервоніла" через загрозу з повітря.

Проект "Беларускі Гаюн" у своєму Телеграм-каналі повідомив, що з Мачулищів у південно-західний бік вилетів Міг-31К, який може переносити ракети "Кинджал". А з Барановичів 10 хвилинами раніше злетів винищувач.

"09:12. Мачулищі. Зліт Міг-31К з бортовим номером RF-92333. Напрямок - південний захід. 09:02. Барановичі. Зліт винищувача", - йдеться у повідомленні.

Раніше білоруська розвідка зафіксувала в Білорусі на аеродромі Мачулищі біля Мінська два російські літаки МіГ-31 і контейнер, який, ймовірно, використовують для зберігання гіперзвукових ракет "Кинжал".

Х-47м "Кинжал" - гіперзвукова аеробалістична ракета. Її швидкість після скидання перевищує швидкість звуку вдесятеро. Здатна маневрувати по всій траєкторії польоту й навіть вражати як стаціонарні об'єкти, і надводні кораблі.

Носіями таких ракет є винищувачі-перехоплювачі МіГ-31к. Наша ППО не може перехопити ракети "Кинжал", тому при можливому їхньому запуску оголошується масштабна повітряна тривога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...