• Головна
  • У Болгарії українці виходять на акції протесту: причини
17:15, 10 листопада 2022 р.

У Болгарії українці виходять на акції протесту: причини

У Болгарії українці виходять на акції протесту: причини

Українським біженцям в Болгарії потрібно до 15 листопада переїхати з готелів до державних баз. За п'ять днів серед них наростає напруженість. На кількох курортах чорноморського узбережжя та в Бансько оголошені акції протесту "На захист прав українців у Болгарії".

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на телеканал BTV.

Списку державних баз, куди влада Болгарії збирається переселити майже тисячі українських біженців. Але їх ніхто не бачив.

"Головна проблема – відсутність єдиної стратегії у державі щодо українських біженців. Рішення приймаються без участі неурядових організацій, без представників самих біженців – проте люди мають право знати, де їх розмістять", - пояснює адвокат Драгомир Ошавков із Фонду доступу до прав.

Біженці із Сонячного берега та інших курортних міст відправили уряду Болгарії 20 листів, у яких просять залишити їх у готелях, де вони розміщені, доки не буде готовий план реальної інтеграції. Також українці попереджають, що скаржитимуться на ситуацію владі ЄС.

"Сьогодні це село Кранево. У готелях здебільшого проживають українські жінки та діти із Запорізької та Херсонської областей, які приїхали до Болгарії лише місяць тому, їхні чоловіки захищають Україну та Європу на фронті, а частина їхніх сімей перебуває в окупації. Вони навіть не встигли звикнути до спокійного та мирного життя.

Сьогодні 10 листопада, а вони досі живуть у невідомості - що буде через 2-3 дні, куди їх повезуть, що на них чекає", - написав у Facebook волонтер Рамон Куваєф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...