• Головна
  • На півдні росіяни готують відступні позиції, хоч і намагаються тримати оборону
17:15, 9 листопада 2022 р.

На півдні росіяни готують відступні позиції, хоч і намагаються тримати оборону

На півдні росіяни готують відступні позиції, хоч і намагаються тримати оборону

Російсько-окупаційні війська намагаються тримати оборону на півдні та готують позиції для відступу. Ситуація залишається напружено складною, але перебуває під контролем Сил оборони України.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Окупанти зосереджують свої зусилля на утриманні захоплених територій, ведуть активну оборону вздовж всієї лінії зіткнення. Протягом ночі проти 9 листопада вони продовжували вогневий вплив по районах зосередження українських підрозділів, прилеглих до лінії фронту територіях та тилових районах.

Вони намагаються змусити жителів Херсонщини виїхати вглиб окупованих території та до Росії з огляду на український контрнаступ. Так, окупаційна влада Херсонської області штучно створює неприйнятні для проживання умови місцевим мешканцям, відключає електропостачання та звʼязок, зокрема підриваючи вежі мобільного зв’язку українських операторів.

Вони також розсилають жителям Херсонщини SMS-повідомлення про начебто намір ЗСУ обстрілювати цивільну інфраструктуру. Розвідники попереджали, що найближчими днями є високою ймовірність провокаційних обстрілів для звинувачення Сил оборони України.

Також російські сили продовжують примусове вивезення цивільних із тимчасово зайнятої Херсонської області на територію рф, розграбовують та вивозять з регіону цінне майно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #новости Херсон
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...