• Головна
  • Підбір деталей для ремонту крісла
Новини компаній
10:00, 9 листопада 2022 р.

Підбір деталей для ремонту крісла

Новини компаній
Підбір деталей для ремонту крісла, фото-1

Незважаючи на те, що сучасні меблі і розраховані на інтенсивну експлуатацію, все ж таки вони, рано чи пізно, виходять з ладу. Як правило, ламається не весь меблевий предмет повністю, а лише деякі його елементи. І це добре, тому що користувачеві зовсім необов'язково йти в магазин за новими меблями, їх цілком можна відремонтувати самостійно, необхідно лише мати відповідні матеріали.

Найчастіше потрібні запчастини для крісел, адже цей предмет має великі навантаження, а також є досить складним пристроєм. Однак і ті елементи, які знаходяться переважно в статичному стані, теж можуть потребувати заміни через зношеність. Наприклад, хрестовина – вона є цільною конструкцією, тому, за відсутності механічних пошкоджень, не схильна до поломки. З іншого боку, через кілька років експлуатації поверхня її стирається, втрачається первісний зовнішній вигляд. Користуватися можна, але ж хочеться, щоб було не тільки зручно, а й красиво.

Перевагою сучасних меблів є те, що вони дуже просто збираються. А це означає, що кожна людина, маючи на руках хоча б базовий інструмент, може впоратися з ремонтом самотужки, без залучення фахівців. Головне – підібрати усі необхідні комплектуючі для крісла.

Які деталі знадобляться

Найпростіше рішення – це розібрати наявний предмет на складові, і визначити їхній стан. Ті, які здатні виконувати свої завдання, можна залишити. Звичайно, якщо їхній зовнішній вигляд влаштовує користувача. Інші ж, зношені або ті, що вийшли з ладу, слід придбати в магазині, заздалегідь дізнавшись їхню назву.

Як правило, найчастіше вимагають заміни наступні деталі для крісла:

• Газліфт;

• Механізм гойдання;

• Підлокітники;

• Ролики;

• Хрестовина.

Крім того, суттєво зношується оббивка на сидінні та спинці. Щоправда, тут заміна буде дещо складнішою, адже спочатку доведеться від'єднати пластиковий кожух, потім видалити тканинну або шкіряну оббивку, перевірити цілісність фанери, яка виконує роль основи сидіння/спинки, при необхідності – замінити її. Процес досить складний, тому за такий ремонт крісла беруться лише люди, які мають хоча б невеликий досвід.

Як вибрати газліфт

Самою, мабуть, складною деталлю є газліфт для крісла. Ні, встановлювати його якраз легко, інша справа – правильно вибрати. На ринку є непоганий асортимент подібних пристроїв, однак, потрібно підібрати саме той тип, який підійде під конкретну модель меблів.

Загалом, пересічному користувачеві немає сенсу розбиратися детально про системи роботи газліфтів. Єдине, що дійсно потрібно знати – спосіб кріплення, адже від залежить установка пристрою. А за способами кріплення розрізняють такі типи:

• З шарнірним кульовим з'єднанням;

• З вушком у сполучному вузлі.

Зазвичай вибирають перший тип, оскільки він набув найбільшого поширення, а отже, і переважна більшість моделей крісел оснащуються саме ним. В той же час, не можна виключати і другий варіант, власне, для цього і треба розібратися у способі кріплення.

Як вибрати хрестовину

Хрестовина для крісла, навпаки, вважається однією з найпростіших деталей. Вона є цільною конструкцією, тому її складно зламати.

І все ж, при виборі даного елемента звертають особливу увагу на якість та міцність. Адже на хрестовину здійснюється високе навантаження, воно має витримати вагу тіла користувача.

Крім того, при виборі деталі звертають увагу на:

• Кількість променів під ролики – у стандартному виконанні це 5 променів, найпопулярніше рішення;

• Розмір вхідного отвору під газліфт – як правило, тут також усе стандартно;

• Загальний розмір хрестовини – краще вибирати середній варіант, оскільки надто маленький розмір негативно впливає на стійкість крісла, а надто великий, навпаки, створюватиме незручності.

Матеріал виготовлення – пластик – має бути міцним, особливо у місцях кріплення роликів, щоб вони не зламалися.

Вибір роликів

На перший погляд може здатися, що ролики для крісла не варті великої уваги. І це якраз помилка. Від них залежить комфорт користувача при переміщенні. І саме коліщатка найчастіше виходять з ладу, тому що зазнають найзначнішого навантаження. Тому їх вибирати потрібно ретельно, а при покупці – переконатися в якості, надійності, міцності.

Зокрема, слід звернути увагу на:

• Самі коліщатка – вони повинні вільно крутитися, не відчувати тертя о сусідні елементи;

• Елементи кріплення до хрестовини – різьблення має бути чітким, якісно прорізаним, без будь-яких дефектів.

Не допустимими є вигини, металеві задирки на кріпленнях, заводський брак та інше. Інакше ролики просто не встановляться.

Механізм гойдання

Механізм гойдання для крісла – так само, як і газліфт, відноситься до складних запчастин. Причина проста, адже цей пристрій має у своїй конструкції кілька інших елементів, кожен з яких виконує певні завдання і знаходиться під навантаженням. Навряд чи варто говорити про те, що якість та надійність роботи тут стоїть на першому місці.

Що стосується характеристик, то для користувача найбільш важливими будуть розміри пристрою, щоб деталь встановилася на основу крісла, а також відповідність отворів під кріплення в механізмі гойдання з відповідними отворами, розташованими знизу сидіння. Якщо ж отвори під кріплення не співпадають, то установка деталі на крісло буде неможливою.

Підлокітники

Зазвичай підлокітники для крісла мають стандартне розташування отворів для кріплення, інакше виробникам довелось би випускати запчастини під кожну окрему модель меблів, а це – призвело б до значних витрат. Тому тут із вибором жодних проблем не виникає. Отже, користувач може підібрати будь-який варіант, спираючись виключно на свої потреби в комфорті. Хтось віддає перевагу великим і високим підлокітникам, а комусь вистачає стандартного варіанту. Якщо дозволяє бюджет, можна вибрати деталі з м'якою поверхнею, щоб підвищити рівень комфорту, модернізувати таким чином навіть крісло економ класу. Перетворити його на ігрове, звісно, вряд чи вийде, але користуватись буде значно зручніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...