• Головна
  • В кіосках Дніпра здешевшали яйця: на скільки опустилися ціни
14:00, 7 листопада 2022 р.

В кіосках Дніпра здешевшали яйця: на скільки опустилися ціни

В кіосках Дніпра здешевшали яйця: на скільки опустилися ціни

З приходом осені в Україні приблизно в 2,5 раза подорожчали яйця. Через це багатьом людям довелось скоротити їх споживання, замінити аналогами у випічці. Але з початком цього тижня оптові ціни на курячі яйця в Україні знизились на 10%. У зв'язку з цим деякі кіоски Дніпра зранку опустили ціни на 1 грн за десяток кожного сорту.

Про це повідомляє сайт 056.

"Сьогодні начальство сказало переробити всі цінники, щоб яйця коштували на гривню менше. Але здорожчали вони набагато різкіше, ніж здешевшали. Пам'ятаю, як за день доводилось до цін додавати майже 10 грн", - розповіла продавчиня в яєчному кіоску Дніпра.

В кіосках Дніпра здешевшали яйця: на скільки опустилися ціни, фото-1

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький пояснив, коливання ціни на яйця.

"Іноді виникає дисбаланс цін, як це було з гречкою. Але засіяли більше площ, зібрали новий урожай – ціни впали.Так само зараз виник дисбаланс з ціною на яйця, спричинений кількома факторами (підвищення попиту, скорочення поголів’я курей та виробництва яєць та ін.). Наразі оптові ціни знизилися на 10%. А при відновленні поголів’я курей-несучок ціна повернеться до економічно обґрунтованої", - сказав він.

Висоцький зазначив, що в Україні наразі немає дефіциту базових продуктів. Водночас, уряд реагує на коливання ринку та вживає відповідних заходів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що про причини стрімкого здорожчання яєць та про те, що буде здешевлення .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #яйца Днепр #яйця Дніпро #яйца Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...