• Головна
  • Україна звільнила із полону 107 військових, 74 з них - захисники "Азовсталі", - ВІДЕО
17:00, 3 листопада 2022 р.

Україна звільнила із полону 107 військових, 74 з них - захисники "Азовсталі", - ВІДЕО

Україна звільнила із полону 107 військових, 74 з них - захисники "Азовсталі", - ВІДЕО

Сьогодні, 3 листопада було проведено черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 107 воїнів - 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта. Це українські захисники із ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ, нацгвардійці. 74 бійці захищали "Азовсталь". Деякі з них добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Серед врятованих з полону, 33 бійці Національної гвардії України, 21 представник Військово-морських сил, 20 воїнів Збройних сил України, 18 — ДПСУ, 13 — Сил тероборони і по одному представнику Нацполіції та Державної спеціальної служби транспорту.

Визволені представники рядового і сержантського складу та шестеро офіцерів. Наймолодшому звільненому виповнилося 19 років, найстаршому — 54 роки. 74 воїна були евакуйовані з "Азовсталі", 83 особи отримали серйозні поранення під час бойових дій. Частина з визволених захисників перебуває у критичному стані.

Зокрема, вдалося обміняти тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із "Азовсталі", хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла.

Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії. Чимало хлопців зазнали поранень ще у березні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #Азов #азовці #обмін полоненими
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...