• Головна
  • Як провести зимові вихідні у Львові
Новини компаній
11:28, 3 листопада 2022 р.

Як провести зимові вихідні у Львові

Новини компаній

Львів – справжня перлина України! Він вражає туристів як своєю архітектурою, так і атмосферою: старе місто є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а вулицями поширюється аромат кави та шоколаду. Львів прекрасний у будь-яку пору року. А взимку його вулиці виглядають по-справжньому казково. Обов'язково потрібно прогулятися містом не тільки вдень, а й увечері, коли запалюються численні вогники будинків, кафе та ресторанів.

Чому варто відвідати Львів взимку

Львів, мабуть, найчарівніше місто України: пастельні тони, вицвілі фасади старих будівель та чудові церкви свідчать про європейську спадщину міста з населенням 750 000 осіб. Старе місто є частиною Світової спадщини ЮНЕСКО з 1998 року, більше ніде в Україні не вдасться знайти змішання австрійського, італійського та східноєвропейського стилів, які чудово збереглися. Гуляти унікальними вуличками можна годинами. А тим, хто замерз, варто, наприклад, замовити суп в ресторані Churrasco Grill & Beer неподалік площі Ринок, а потім знову продовжити прогулянку.

Якимось дивом старе місто Львова не було зруйноване ні двома світовими війнами, ні модернізаційною лихоманкою Радянського Союзу. Для любителів архітектури центр – справжня скарбниця: ренесанс, бароко, класицизм. У проміжках містом рухається старіючий трамвай. На перший погляд Львів — це пишне свято. Навіть якщо пройти всього кілька кілометрів, дорога видасться довшою: туристу зустрінуться незліченні церкви, розкішні купецькі будинки та затишні кафе.

Кулінарія Львова заслуговує на особливу увагу

Зимові прогулянки Львовом не можуть обійтися без відвідувань затишних ресторанів та кафе, таких як Churrasco Grill & Beer. Вони приймають гостей у будь-яку пору року та радують незвичайною кухнею. Ґрунти України вважаються особливо родючими. І це не дивно! Під час поїздок на поїзді туристи можуть бачити незліченні ферми: яблуні, абрикоси та груші прикрашають палісадники. Зазвичай навколо стоять кілька ізольованих кіз або зграя курчат, що клюють траву. Все це частина української культури, яка вдало втілюється також і у вишуканих українських стравах. Обов'язково варто насолодитися смачним борщем або супом із пампушками затишним зимовим вечором під час подорожі до Львова.

Львів – це більше, ніж просто краса

Під час зимової прогулянки туристові обов'язково потрібно піднятися більш ніж 400 сходинками, щоб насолодитися 360-градусним оглядом з даху ратуші. Спостерігаючи за мініатюрними людьми та трамваями з висоти 65 м, кожен може задуматися про своє життя, переоцінити його та почати будувати плани на майбутнє.

Тим, хто справді хоче дізнатися Львів ближче, варто заглянути за фасади пастельних тонів, виїхати бодай раз у панельні житлові масиви, а також розібратися з багатою на події історією міста, поспілкуватися з місцевими жителями.

Поради для тих, хто вирішив відвідати Львів взимку

  1. Відвідати найяскравіші пам'ятки міста за кілька годин не вдасться. Потрібно бути готовим до тривалого перебування на вулиці, тому варто одягатися тепліше.

  2. Не забувайте про кулінарну екскурсію. Завітайте до найкращих ресторанів, щоб насолодитися традиційною українською кухнею та зігрітися.

  3. Вихідні рекомендується планувати на початок чи кінець зими. З 20 грудня до 20 січня сюди приїжджають тисячі туристів. Можуть виникнути проблеми із бронюванням готелю.

  4. Винаймати квартиру або забронювати готель варто за кілька місяців до поїздки.

Якщо ретельно спланувати поїздку, зимові вихідні у Львові вийдуть справді незабутніми!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...