• Головна
  • Де і як шукати роботу ветеранам після служби в армії?
Партнерський матеріал
17:00, 2 листопада 2022 р.

Де і як шукати роботу ветеранам після служби в армії?

Партнерський матеріал
Де і як шукати роботу ветеранам після служби в армії?

Голова громадської організації «Нова Перемога» розповів про проблему пошуку роботи для військових, які повертаються з війни до мирного життя, і деякі ресурси, що вже зараз допомагають ветеранам із працевлаштуванням.

«Думаю, що в багатьох є знайомі, для яких повернення до цивільного життя та пошук нової зайнятості були нелегкою справою. І допомога з працевлаштуванням відіграє тут важливу роль. Бо саме так колишні військові повертаються до мирного існування, а іноді це фактично рятує їм життя. Тому варто докласти максимум зусиль, щоб  урятованих і повернутих до стабільного життя було якомога більше», — наголосив Сергій Сличко.

Питання пошуку роботи для ветеранів не є новим, воно стало актуальним із початком війни на Донбасі, але зараз, коли триває повномасштабна війна, коли сотні тисяч людей мобілізовані до армії, воно буде ще гострішим. Проте вже зараз є ресурси й організації, які в різний спосіб допомагають із пошуком роботи для ветеранів війни. Тому важливо, аби про них знали більше людей.

Отже, розпочнемо з кар’єрної платформи Happy Monday. Тут можна отримати рекомендації щодо напрямів розвитку кар’єри і допомогу з пошуком найкращої вакансії. Найголовніше — на платформі є база вакансій для ветеранів і перелік компаній, які готові приймати до себе колишніх військових. Також платформа має спеціальний проєкт «Робота для ветерана є», у межах якого розроблено порадник для ветеранів щодо складання резюме, написання супровідного листа, подання на вакансію, проходження співбесіди.

Також у цьому напрямі працює організація Veteran Hub. Воназаймається різного роду консультуванням і підтримкою ветеранів та їхніх родин. Завдяки хабу проводяться дослідження потреб ветеранів, створено рекомендації для центрів зайнятості про те, як взаємодіяти з тими, хто повернувся з війни. Крім цього, на сайті організації є перелік актуальних вакансій.

Ще одна організація — Центр зайнятості вільних людей. Це ініціатива допомоги з працевлаштуванням і соціальної адаптації громадян, які у зв’язку з війною та складною економічною ситуацією втратили роботу. Для допомоги ветеранам війни створено спеціальний проєкт «Воїну — гідну працю». У межах проєкту надають допомогу в написанні професійного резюме і підготовці до співбесіди, консультації з профорієнтації, допомагають із пошуком вакансій, а також проводять навчальні курси. Аби стати учасником програми, треба заповнити анкету. Робота з учасниками ведеться індивідуально.

Більше корисної інформації можна отримати на каналі «Нова Перемога. Блог Сергія Сличка».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...