• Головна
  • Детоксикація від алкоголю: що треба знати
Новини компаній
10:49, 24 жовтня 2022 р.

Детоксикація від алкоголю: що треба знати

Новини компаній

Ефективну та безпечну детоксикацію після вживання алкогольних напоїв проводить клініка «Колібрі». На даний час це доволі популярна послуга, до якої звертаються не лише ті, хто страждає на алкоголізм, а й звичайні люди. З кожним може трапитись так, що він не розрахував свою норму, особливо під час урочистого заходу, святкування, зустрічі з друзями. Звичайно, після цього потрібно очистити організм, привести себе до ладу.

Під детоксикацією розуміють видалення з організму залишків продуктів розпаду етанолу, тобто – токсинів. Саме вони здійснюють негативний вплив на організм людини, що позначається на самопочутті.

Взагалі, тіло людини здатне до оновлення, і воно само може видалити шкідливі речовини природнім шляхом. Просто на це потрібен час, якого іноді може бракувати. Наприклад, потрібно йти на роботу, на ділову зустріч або ж займатись іншими важливими справами. Звісно, що в поганому стані робити це дуже важко. Тому й застосовують штучне видалення токсинів. Тобто, проводиться детоксикація від алкоголю Дніпро.

Детоксикація від алкоголю: що треба знати, фото-1

Чому треба проводити детоксикацію

Самопочуття – це не єдина причина, через яку потрібно очистити організм. Справа в тому, що при надмірному вживанні алкогольних напоїв є ризик загострення хронічних хвороб, або ж їх розвиток. Зокрема, при отруєнні спиртним спостерігаються:

  • Порушення роботи серцево-судинної системи;
  • Ризик появи гастриту та виразки;
  • Проблеми з нирками;
  • Зниження когнітивної функції;
  • Ризик інфаркту чи інсульту.

Аби уникнути цього, варто провести очистку, яка допоможе видалити шкідливі та небезпечні речовини, знизити ризик появи різноманітних хвороб. Крім того, суттєво знижується дія побічних ефектів від зловживання алкоголю.

В залежності від стану пацієнта, можуть бути застосовані наступні методи детоксикації:

  • Механічна;
  • Біологічна;
  • Хімічна.

Кожен з цих методів має свої особливості, і призначається виключно лікарем. Тут потрібно не нашкодити людині, а допомогти. При цьому враховується не лише стан пацієнта, але й наявність у нього хронічних хвороб, алергій, в тому числі – на медикаменти.

Частіше за все використовують крапельниці з фізрозчину та глюкози. Завдяки цьому вдається подолати нудоту, запаморочення, слабкість. Але це, так би мовити, базовий набір. Аби підвищити ефективність від процедури, лікарі додають до нього різні медичні засоби, які пришвидшують виведення токсинів з крові. Найбільш важливо це робити тоді, коли спостерігається алкогольний абстинентний синдром, тобто, людина вживала спиртні напої протягом тривалого часу.

Народні методи чи наукові?

Існує багато дискусій щодо того, які методи є найбільш ефективними. Деякі люди віддають перевагу народним методам, серед яких – відпочинок, здоровий сон, трав’яні відвари, вживання великої кількості рідини. Звісно, в цьому є певний сенс. Проте варто зауважити, що народні методи дають результат лише тоді, коли людина взагалі не схильна до запоїв, не страждає на алкоголізм, а зловживання спиртним відбувається дуже рідко. В подібних випадках так, можна просто «пережити» неприємні моменти, відіспатись, попити трав’яні збори.

Якщо ж до інтоксикація алкоголем відбувається на регулярній основі, то народні методи втрачають ефективність. Їх можна призначати, вони не будуть зайвими, але повинні розглядатись лише як допоміжні дії. А дійсно ефективними стануть наукові, тобто медичні процедури за призначенням кваліфікованого фахівця (лікаря) та під доглядом медперсоналу. Це дозволить пришвидшити очищення організму, і буквально через кілька годин повністю прийти в норму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...