• Головна
  • Що таке запій, та як з нього вийти
Новини компаній
10:14, 21 жовтня 2022 р.

Що таке запій, та як з нього вийти

Новини компаній

Останнім часом все більшим попитом користується така послуга, як виведення із запою в Дніпрі. При цьому слід зазначити, що запій не є тотожним поняттям алкоголізму, хоча зв'язок, звісно, присутній. Будь-яка людина може опинитись в ситуації, коли святкування якоїсь значної події значно затягнулось, і вийти з цього самостійно та легко не вдається. Тому й звертаються до професіоналів, які мають в своєму арсеналі цілу низку ефективних методів.

Під запоєм розуміють вживання спиртних напоїв протягом тривалого часу. Причому це відбувається циклічно, кожного дня, з певною перервою на сон. Зовні це виглядає так – людина вжила велику кількість алкоголю, зранку похмелилась, продовжила вживати спиртне до вечора. І далі по колу. Зазвичай таке явище триває тиждень або два, в залежності від обставин і морально-психологічного стану.

Що таке запій, та як з нього вийти, фото-1

Небезпечні наслідки запою

На перший погляд може здатися, що нічого небезпечного не відбувається. Начебто людина після закінчення запою приходить в норму, життя налагоджується. Проте тут є дві проблеми. Перша полягає в тому, що завжди присутній ризик повторення через деякий час, особливо, якщо у людини спостерігаються якісь проблеми або надто насичене життя, пов’язане з зустрічами, спілкуванням, святкуваннями тощо. Тобто самі умови змушують постійно або періодично вживати спиртні напої.

Друга проблема – в будь-якому разі завдається шкода для здоров’я, тим більше, якщо це повторюється. Тому й необхідне виведення із запою вдома, аби вчасно припинити завдавання шкоди організму. Зокрема, при тривалому вживанні алкоголю спостерігаються наступні проблеми:

  • Значна шкода шлунково-кишковому тракту;
  • Сильне навантаження на серцево-судинну систему;
  • Послаблення імунітету;
  • Ризик виникнення інсульту чи інфаркту;
  • Зниження когнітивної функції;
  • Провали у пам’яті;
  • Підвищення роздратування та агресивності;
  • Запалення сечостатевої системи.

Звичайно, це не відбувається одразу, якщо відсутні хронічні захворювання. Але поступово шкода наноситься, і проблема може проявитись в будь-який момент.

Крім того, під час запою спостерігається пригнічення морально-психологічного стану, людина не може адекватно оцінювати реальність, можуть з’явитись психічні розлади. Це призводить до сварок з близькими та оточуючими, іноді навіть до вчинення злочинних дій.

Як вийти з запою

Найкращим рішенням є виведення із запою в стаціонарі. Процес відбувається під доглядом кваліфікованих медичних працівників, які можуть надати вчасно допомогу, як медикаментозну, так і психологічну. До того ж, пацієнт усвідомлює, що він опинився у біді не один, поряд з ним є й інші люди, в яких така ж проблема. Це допомагає морально, присутня підтримка від тих, хто може зрозуміти завдяки власному досвіду. Переживати біду легше разом, а не самотужки.

Водночас дехто намагається вийти із запою самостійно. В деяких випадках це може спрацювати. Слід лише пам’ятати про певні фактори:

  • Не виходити з запою різко;
  • Необхідно вживати багато рідини – вода, чай, трав’яні відвари;
  • Побільше відпочивати, не перевантажувати себе фізичною роботою;
  • Приймати ентеросорбенти.

Якщо через роздратування не вдається заснути, то можна скористатись седативними засобами, або ж, якщо є рецепт, придбати снодійне. Однак варто дотримуватись рекомендованої дози снодійного, а краще за все – знизити вказану в інструкції дозу вдвічі.

Вийти із запою самостійно – складно. А іноді взагалі небезпечно, особливо при хронічних серцевих захворюваннях. Більш безпечним варіантом буде звернення до фахівців, які знаються на цій справі та зможуть проконтролювати процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...