• Головна
  • Серце собаки ледь витримало ракетний удар і втрату родини: у Дніпрі повертають до життя Крима
17:30, 3 жовтня 2022 р.

Серце собаки ледь витримало ракетний удар і втрату родини: у Дніпрі повертають до життя Крима

 Серце собаки ледь витримало ракетний удар і втрату родини: у Дніпрі повертають до життя Крима

Сьогодні на свою першу прогулянку вийшов пес Крим, який вижив після ракетної атаки окупантів по житловому району Дніпра в ніч із 28 на 29 вересня. Він знаходиться на стаціонарі та проходить необхідне лікування в притулку. Туди щодня телефонують охочі забрати його: не тільки місцеві, але й із-за кордону. Адже фото та відео, коли він після обстрілу сидів плакав на руїнах будинку розчулило та привернуло увагу півсвіту. 

Про це повідомляє редакція 056.

Кличка Крим у пса не випадкова: його ще цуценям привезли до Дніпра з півострова. Він був дворовим, дружелюбним та вільним псом. Яки не сидів на прив'язі, жив на два двори де його любили й годували, гуляв по всьому району.

Коли сталася трагедія, він дивом уцілів, але сидів на руїнах та плакав за своїми господарями, яких на землі уже ніколи не зустріти. Поводився він дуже дико, але доставити його на лікування все ж таки вдалося.

"Співробітники ДСНС привезли собаку в дуже поганому станні. Вона ні на що не реагувала, була агресивною. Зараз їй трохи краще, але лікування треба продовжувати.

В Крима серцева недостатність, і через поважний вік - йому 12 років, лікування має буде дуже лагідним. Також в нього пухлина на шиї, але вона не першочергова - головне нормалізувати його стан. Контузія у нього потоху проходить. Він їсть не дуже добре, але ми почали давати консерви які йому подобаються найбільше, а також привчили до сухого корму", - розповіла начальник відділу реєстрації тварин КП "Зооконтроль" Ірина Пономаренко.

 Серце собаки ледь витримало ракетний удар і втрату родини: у Дніпрі повертають до життя Крима, фото-1

Вона розповіла, що сподівається, що пес вилікується, потрібен ще час. Але вже в день телефонують по 60-70 людей та просять його забрати собі. Більшість із них говорять, що вони його господарі. Телефонують навіть із-за кордону.

Як вирішиться його доля, ще невідомо. Але він тільки починає звикати до притулку, де до нього тепло та турботливо ставляться.

І для підняття загального тонусу, його через п'ять днів після трагедії вивели на прогулянку. Аждже до цього він сидів у клітці і не хотів нікуди виходити. Нікого до себе не підпускав, окрім одного з працівників - Михайла. Він і вивів його на першу прогулянку. Пес вийшов з приміщення на повідку. Але раптово злякався почав вертатися всередину. Михайло до нього присів, погладив і Крим зрозумів, що та небезпека минула, він не сам, а поруч новий друг.

Він спокійно продовжив свою прогулянку.

Під час першої після трагедії були присутні журналісти. Крим стояв дивився на них і тримав метрову дистанцію. Інтерес викликали нові запахи, він нюхав кущі, прислуховувався до голосів інших собак. Після 10-20 хвилиної прогулянки Крима повели відпочивати.

Невідомо скільки ще проживе старий хворий пес, уцілівший при вибуху, втративший свою родину та дім. Його сердечна недостатність, сльози та досі сумні очі говорять, що в собак є серце і душа. В будь якому разі, його будуть пам'ятати завжди, він вже - легенда. І, як не дивно, цей пес більш людяний, ніж рашистська тварюка путін, у якого пусті свинячі очі і немає ані серця, ні душі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #пес Крим #собака Крим
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...