• Головна
  • Як ЗСУ за Лиман боролися: дайджест деокупації
12:30, 2 жовтня 2022 р.

Як ЗСУ за Лиман боролися: дайджест деокупації

Як ЗСУ за Лиман боролися: дайджест деокупації

Українські захисники продовжують вправно робити свою справу та тіснити окупантів. За попередню добу з'явилося багато повідомлень про успіхи ЗСУ на Луганщині. 

Редакція розкаже те, що вже відомо з офіційних повідомлень. 

Станом на 12:30 президент України Володимир Зеленський повідомив, що Лиман зачищено повністю. 

Раніше голова Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що у Лимані майорить український прапор - отже, найближчим часом чекаємо на початок масштабного процесу деокупації регіону. 

Тим часом окупанти теж почали готуватися до неминучого - вони «сгорнули» всю свою «бурхливу» дрібну діяльність, вивозять документацію, дограбовують, продумують шляхи втечі. Колаборанти вже в переляці. 

Раніше, 30 вересня президент України Володимир Зеленський повідомив про успіхи українських військових на сході та про звільнення Ямполя, що поблизу Лимана.

Вже 1 жовтня речник Східного угруповання військ Череватий заявив, що російське угруповання в районі Лимана оточене, а Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве і Ставки – звільнені. 

Того ж вечора Зеленський повідомив, що український прапор уже в Лимані. 

"Там ще тривають бойові дії, але там вже немає й сліду від якогось псевдореферендуму. За цей тиждень українських прапорів на Донбасі стало більше. Ще за тиждень стане ще більше", – додав президент.

Ввечері 1 жовтня заступник голови ОПУ Тимошенко оприлюднив відео, у якому захисники України повідомили про взяття міста під контроль.

Міноборони рф у свою чергу повідомили, що "у зв'язку зі створенням загрози оточення" війська "було відведено з населеного пункту Червоний Лиман на більш вигідні рубежі".

В свою чергу додамо, що рубіжі рф - це повернення до їх історичних кордонів. Для тих, хто добре вчив історію зрозуміє, що вони не такі, які зараз існують на карті. Дивлячись на те як рашисти переписують історію, то цсвідчить на те, що вони давно вже втратили свою ідентичність. Якщо будуть ще далі сунутися на території України, то втратять ще і життя.

Від початку вторгнення загальні бойові втрати росії перевищили 60 тисяч військовослужбовців. За останню добу росіяни втратили близько 500 військовослужбовців та багато техніки, зокрема близько 50 танків та бронемашин, вертоліт та 6 безпілотників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...