• Головна
  • Референдум по-російськи: жителів окупованих територій всіма можливими способами змушують голосувати "за"
18:30, 27 вересня 2022 р.

Референдум по-російськи: жителів окупованих територій всіма можливими способами змушують голосувати "за"

Референдум по-російськи: жителів окупованих територій всіма можливими способами змушують голосувати "за"

21 вересня на захоплених територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей окупанти оголосили про проведення псевдореферендумів щодо приєднання до росії. Сьогодні з'явилися "проміжні результати" після опрацювання 12-22% бюлетенів. Російські ЗМІ написали, що нібито "за" приєднання до рф висловилися 97%. Але якщо вони і домоглися таких результатів, то тільки обманом, тиском на людей, які розповідають, що орки маніпулюють мобілізацією, зі зброєю в руках ходять по домівках, здійснюють терор.

Про це повідомляє сайт 056.

За інформацією голови Херсонської ОВА Ярослава Янушевича, окупанти силою та погрозами зброєю змушують голосувати місцевих мешканців. У разі відмови дають 24 години на виїзд із міста. Якщо чоловік, піддавшись погроз виїхати, на кордоні його затримують та мобілізують. Та сама доля чекає і на тих, хто голосує "за" і має російський паспорт.

Про погрози мобілізацією повідомили і в ГУР Міноборони. Згідно з даними, таким чином жителів тимчасово окупованого Енергодара у Запорізькій області примушують "голосувати" на псевдореферендумі.

Також окупанти, які контролюють ситуацію в Енергодарі, заборонили жителям виїзд на підконтрольну Україні територію та взагалі за межі міста. Особливий контроль застосовано до працівників оперативних змін Запорізької атомної електростанції.

Наразі вулиці міста та навколишніх населених пунктів практично порожні. Місцеве населення, як повідомляється, сидить по домівках, намагаючись не виходити без крайньої потреби.

"На вулицях присутні патрулі військових зс рф з анкетами голосування так званого "референдуму". На всіх зустрічних наводять зброю, видають "бюлетені для голосування" та вказують, де саме треба поставити "галочку". Зафіксовано непоодинокі випадки примусу голосувати замість давно померлих родичів", - повідомили у воєнній розвідці.

Про маніпулятивні кампанії, що відбуваються на тимчасово окупованих територіях розповів Центр протидії дезінформації:

  • Запорізька обл. Гауляйтер є.балицький заявив, що після «референдуму» за входження області до складу росії, місцеве населення формує батальйон добровольців, які відправляться на війну проти України у складі збройних сил рф.
  • Херсонська обл. Окупанти намагаються підкупити мешканців Херсонської області грошима за голосування на псевдореферендумі. Тим, хто підписує і ставить потрібну відповідь, дають по 40 тисяч руб.
  • Донецька обл. В Маріуполі продовжують шантажувати населення "мобільні бригади" окупантів. Через низьку явку на псевдореферендумі, людям поставили умову: голосуєш або втрачаєш роботу.
  • Луганська обл. У росіян немає списків населення, яке залишилося в окупованих містах, але вже є "явка" у 45%. Окупанти ніде не оголошують кількість тих, хто віддав голос, – лише відсоток, щоб було легше сфальсифікувати результат

Свій супротив "руському миру" та своє дійсне ставлення до "референдуму" мали змогу проявити жителі трьох областей, які втекли та об'єднались на Хмельниччині. Вони провели акцію проти свавілля. "Референдуму - ні", "Це - злочин", "Донецьк, Луганськ, Херсон - Україна" - лунало 27 вересня на вулицях Хмельниччини.

Референдум по-російськи: жителів окупованих територій всіма можливими способами змушують голосувати "за", фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...