• Головна
  • Алкоголізм: чи можна вилікувати?
Новини компаній
17:33, 12 вересня 2022 р.

Алкоголізм: чи можна вилікувати?

Новини компаній
Алкоголізм: чи можна вилікувати?, фото-1

Багатьом людям, які не страждають від алкогольної залежності, здається, що це надумана проблема. Тобто алкоголізм – це просто звичка, якої можна легко позбутись. Насправді, це хибне уявлення, адже мова йде про хронічну хворобу. Так, постійне вживання спиртних напоїв здійснює вплив не тільки на морально-психологічному стані, а й на фізичному. І після декількох років зловживання алкоголем людина відчуває дуже сильний дискомфорт у тверезому стані, тому й намагається постійно випивати.

Лечение алкоголизма в Днепре дозволяє позбутись даної хвороби, а також відновити організм, усунути наслідки надмірного вживання спиртних напоїв. Але треба пам’ятати, що повернутись у той стан, коли можна було випити 1-2 чарки і не піти в запій, вже неможливо. Тут потрібно вирішити для себе раз и назавжди – чи є готовність почати нове життя, в якому не буде місця алкоголю та всіх негативних наслідків, пов’язаних з ним. Інакше вилікуватись буде складно, надто сильний спротив очікується від клієнта.

Крім того, є ще одна важлива умова. Рішення про лікування повинно бути прийняте самостійно. Відомо багато випадків, коли хворі на алкоголізм звертались до фахівців під тиском родичів, проте внутрішньо були не готові відмовлятись від алкоголю. Звісно, що ефективність терапії виявилась не такою, як очікувалось, а ті ж самі родичі щиро вважали, що фахівці їм не допомогли через погану кваліфікацію. Справа в тому, що якщо людина хоче пити, то змусити її відмовитись від цього просто неможливо. Лише добровільне усвідомлення проблеми та щире бажання позбутись її – ось це й забезпечує ефективність лікування.

Проблеми алкоголізму, як хвороби

На відміну від звичайних хвороб, алкоголізм є більш складною проблемою. По-перше, кожен хворий вважає, що він не є алкоголіком. І переконати його у зворотному майже неможливо. А без усвідомлення хвороби лікувати її складно. До речі, лечение женского алкоголизма в цьому плані відбувається простіше, так як жінки більш легко сприймають проблему і готові визнати, що страждають на дану хворобу.

По-друге, причини алкоголізму криються у психологічних проблемах. А значить, для ефективного лікування недостатньо просто приймати пігулки та проходити крапельниці. Тут потрібно працювати з психологом, і до того ж, бути відкритим для цього, мати бажання ділитись перейманнями. Лише так можна вийти на корінь проблеми, та усунути його.

По-третє, багато хто вважає, що звернутись до спеціаліста соромно. Тобто, це означає визнати себе алкоголіком, а алкоголік в уяві більшості людей – це той, хто лежить п’яний під тином, виносить речі з дому, б’є дітей та дружину. Звісно, що жодна нормальна людина не хоче стати в один ряд з такими прикладами. А ось про те, що є різні стадії алкоголізму, а прояви хвороби сугубо індивідуальні – не замислюються. Саме це й пояснює фахівець, але до нього ще потрібно дійти. І це важке рішення, яке доводиться приймати тим, хто хоче позбутись алкоголізму.

Методи лікування

Лечение алкоголизма в стационаре, як і на дому – це комплексний підхід. Неможливо лікувати тіло та водночас забувати про душу, адже причини алкоголізму криються саме «в голові». А значить, основними методами лікування є:

  • Проведення детоксикації, тобто очищення організму;
  • Курс вітамінів і мінералів для відновлення організму й подолання негативних симптомів;
  • При необхідності – курс медикаментів, в тому числі седативних;
  • Психотерапія.

Дані методи можуть здійснюватися як одночасно, так і вводитись поступово, в залежності від ситуації. Курс лікування призначає лікар, після проведення належної діагностики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...