• Головна
  • Алкоголізм: чи можна його вилікувати
Новини компаній
15:30, 9 вересня 2022 р.

Алкоголізм: чи можна його вилікувати

Новини компаній
Алкоголізм: чи можна його вилікувати, фото-1

Проблема зловживання алкоголю, мабуть, не втрачає актуальності протягом багатьох століть. Вона пов’язана з тим, що людині так легше забути про складнощі, стреси, конфлікти. Тобто, якщо казати простіше, алкоголь допомагає створювати ілюзії, втекти на деякий час від реальності. І це набагато простіше, аніж вирішувати проблеми.

Поглиблюється ситуація тоді, коли людина знаходиться у важкому психоемоційному стані. Це може статись через втрату близького родича, через постійні стреси на роботі, втрату роботи та надію на майбутнє тощо. Причин вистачає. Та якщо одна людина бере себе в руки і намагається якось подолати кризу, то інша звертається до алкогольних напоїв. Їй здається, що можна один раз випити, просто аби зняти стрес, а далі вже можна діяти. І це є пасткою, адже після одного разу приходить наступний, а потім ще й ще. Як результат – людина вже страждає від звички зловживання.

А значить, лечение алкоголизма не втрачає сенс і сьогодні. Цим займаються досвідчені фахівці, які проходять спеціальне навчання саме з даного напрямку. Якщо мова йде про психолога, то він вивчає психологію, що пов’язана з наркологією. Те ж саме стосується й психотерапевта, адже тут потрібно знати й розуміти певні нюанси.

Особливості жіночого алкоголізму

Вважається, що жінки більш вразливі до впливу алкоголю. Насправді, це не зовсім так. Більш того, згідно статистики, якраз чоловіки більше страждають на алкоголізм. Просто жінки мають певну відмінність у психоемоційному стані, їм важче втримати себе, а деякі рішення щодо вживання спиртних напоїв приходять спонтанно.

Тому лечение женского алкоголизма не має якихось суттєвих відмінностей. Знову ж таки, все залежить від конкретної людини. Відомі випадки, коли жінка самостійно долала проблему, все, що їй було потрібно – лише підтримка з боку близьких. Це, звісно, поодинокі випадки, проте вони демонструють те, що вирішити проблему алкоголізму можливо, потрібно лише бажання та дотримання рекомендацій, плану лікування.

З іншого боку, фахівці обов’язково враховують психоемоційний компонент при роботі з клієнтками. Цікавий факт – жінки легше за чоловіків сприймають те, що в них є залежність, однак, подолати проблему трішки складніше. Тому психологи та психотерапевти працюють більше щільно, а курс психотерапії доволі інтенсивний. Втім, жінки більш лояльно ставляться до психологів, часто з задоволенням готові спілкуватись та вирішувати проблеми.

Методи лікування

І для чоловіків, і для жінок методи лікування відбуваються майже однаково. Це передбачає поетапний процес, в якому перш за все приділяється увага детоксикації організму. Дійсно, перед тим, як починати терапію, необхідно, щоб організм очистився від продуктів розпаду спирту. Це покращить самопочуття людини, інакше вона просто не зможе зосередитись на роботі з психологом.

Для підтримки організму використовують:

  • Крапельниці;
  • Вітаміни;
  • Лікарські засоби;
  • При необхідності призначаються седативні засоби.

Також обов’язково потрібно вживати багато рідини. Зазвичай це чай, соки, компоти, мінеральна вода. А ось від кави краще відмовитись, адже вона викликає збудження нервової системи, що під час лікування алкоголізму є небезпечним.

Паралельно з детоксикацією відбувається психотерапія. Потрібно виявити причину алкоголізму, зрозуміти, що призвело до такої ситуації. Інакше проблема буде повторюватись, а згодом і посилюватись.

В особливих випадках вдаються до підшивки від алкоголю та кодуванні. Це дозволяє людині відчути, як гарно жити без інтоксикації та постійних сварок. Проте, кодування є тимчасовим рішенням, і згодиться аби людина змогла почати повноцінну терапію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...