Новини компаній
10:11, 9 вересня 2022 р.

Як вивести людину з запою

Новини компаній

Алкоголізм доволі часто супроводжується таким явищем, як запій. Це добре знають фахівці клініки Detoks, які майже щодня стикаються з подібними проблемами. Але треба розуміти, що все можна подолати, потрібно лише знати – як це правильно зробити.

На жаль, в звичайних умовах, без втручання спеціаліста, вивести близьку людину з запою неможливо. Так, звісно, існує безліч ліків, в тому числі фіто препаратів, які начебто повинні допомагати, проте насправді цього не відбувається. Людина як потрапляла в запій так і потрапляє, і ніщо не може змусити її відмовитись від алкоголю.

Як вивести людину з запою, фото-1

Що вважається запоєм

Перед тим, як розглядати вывод из запоя, потрібно спочатку визначитись, а що воно взагалі таке. Це такий стан, під час якого людина постійно вживає алкоголь. Тобто, виглядає це наступним чином: людина відчуває сп’яніння, але не може зупинитись, наступного ранку з’являється похмільний синдром, через який знову починається вживання алкоголю, і так по колу. В результаті може пройти тиждень або два, поки людина зупиниться. Втім, через певний проміжок часу ситуація повторюється.

Проблема полягає в тому, що під час запою важко зупинитись. Це можна зробити, та потрібна велика сила волі, вміння взяти себе в руки. Проте на подібне зусилля здатні лише одиниці. Всім іншим потрібна допомога фахівця.

Багато хто з родичів сподівається, що цього разу запою не станеться. Або ж він буде короткостроковий. Це значна помилка. Бо такі сподівання марні, і закінчуються нічим, скоріше черговим розчаруванням. А потім людина виправдовується, обіцяє, що це останній раз, що такого більше не повториться. Та, як показує досвід, обіцянки так і залишаються пустими словами. І справа не в тому, що людина свідомо бреше, ні. Вона дійсно вірить, що наступного разу зможе втриматись, та коли все повторюється, вона просто не може контролювати себе.

Отже, коли приходить черговий запій, єдине правильне рішення родичів – звернутись до фахівців.

Як діяти, коли близька людина в запої

Перш за все, не потрібно кидатись звинуваченнями, влаштовувати сварки тощо. Зараз необхідно усвідомити, що людина потребує допомоги, тому емоції краще приборкати.

Проблема запою полягає в інтоксикації організму. А значить, треба це виправити. До приїзду фахівців краще за все дати людині якомога більше рідини. Це може бути:

·       Звичайна вода;

·       Мінеральна вода (не газована, а саме мінеральна);

·       Чай, в тому числі зелений або білий;

·       Соки, компоти;

·       Трав’яні відвари.

В принципі, підійде все, що людина захоче пити, головне – щоб була достатня кількість рідини, бо зневоднення є одним із небезпечних ворогів у такому стані.

Крім цього потрібен сон. Так, спати в подібному стані складно, але варто принаймні спробувати. А для цього потрібна тиша. Краще за все, залишити людину саму, не заважати їй, не дратувати, інакше вона швидко повернеться до алкоголю.

Мабуть, це і все, що можна зробити самостійно. Далі наступає черга спеціалістів, а саме:

·       Нарколога;

·       Психолога;

·       Психотерапевта.

Деякі люди плутають поняття, і вважають, що психолог і психотерапевт – це одне й те саме. Насправді, ні. Різниця полягає в тому, що психотерапевт може лікувати не лише словом, а й за допомогою лікарських засобів. Як мінімум, є можливість назначити седативні засоби у періоди сильного збудження клієнта або при розладах сну.

Вивід з запою потребує індивідуального підходу. Тут немає стандартної схеми, адже кожна людина має свої особливості. Тому варто дослухатись до порад фахівця, який займається виводом з запою та прописує певний план дій. Якщо відійти від плану, то розраховувати на ефективність складно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...