• Головна
  • В Дніпрі пес Гашик погасив марку колеги Патрона, - ФОТО
16:00, 1 вересня 2022 р.

В Дніпрі пес Гашик погасив марку колеги Патрона, - ФОТО

В Дніпрі пес Гашик погасив марку колеги Патрона, - ФОТО

Сьогодні "Укрпошта" випустила благодійну марку "Пес Патрон". До її урочистого погашення долучилося місто Дніпро. Захід пройшов в одній із пожежних частин, куди запросили місцевих колег знаменитого сапера - Гашика та Баггі.

Про це повідомляє сайт 056 з місця подій.

"Це шоста марка, яку ми випускаємо за час війни та перша благодійна марка в історії "Укрпошти". І це дуже важливо.

Марка присвячена нашим рятівникам та їх чотирилапим помічникам, які дійсно долучаються до розмінування наших територій. І Патрон - це уже такий символ, реальний пес, який на Чернігівщині допоміг знайти кілька десятків вибухових пристроїв, які були благополучно розміновані", - сказав директор Дніпропетровської дирекції АТ "Укрпошта" Дмитро Лісєєнко.

Талісманом ДСНС Патрона назвав начальник ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач. За його словами, цей маленький пес з березня надихає рятувальників. 

Також він зізнався, що має плани створити кінологічний підрозділ, адже зараз на території Дніпропетровщини знаходиться багато вибухівки, яку рятівники щодня знищують десятками, а іноді сотнями.

Та в Дніпрі є кілька псів-саперів. Один із них - Гашик. Він відвідав сьогоднішнє погашення марки та своєю лапою поставив "автограф" на конверті.

Загальний тираж марок – один мільйон екземплярів. Усього на одному аркуші — вісім штук з зображенням епізодів з життя пса Патрона. Одна людина може придбати не більше п'яти аркушів марок, кожен по 248 гривень.

64 грн із кожного листа піде на благодійні цілі. В Укрпошті планують зібрати понад 60 мільйонів гривень, або півтора мільйона доларів, які підуть за допомогою KSE Foundation та United24 на два напряма: на потужну машину для розмінування та на допомогу притулкам тварин. 

Марки про Патрон вже у продажу у поштових відділеннях Дніпра, до кінця тижня з'являться і у селищних. До нашої області надійшло 35 тисяч таких марок. Також придбати марки можна онлайн.

За марками біля Головного поштамту у Києві з п'ятої години рану зібралося близько 50 осіб. Вони розкупили конверти "першого дня" та чекали до самого погашення, щоб поставити штампи. Серед них філантропи, які десятиліттями збирають марки, а також ті, хто зацікавився ними після серії "Руський воєний корабль...".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #новини Україна #марка корабель #марка Дніпро #марка Патрон #Укрпошта #Вільні. Незламні. Непереможні #трактор тягне танк #нова марка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...